Boer Kees zegt dat er toezegging ligt

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Volgens boer Kees van Dijk waren de Provincie, de gemeente Utrecht en de gemeente Bunnik volledig op de hoogte van de plannen en steunden die ook. Kees van Dijk schrijft: "Uw burgemeester, samen met de verantwoordelijke wethouder en enkele raadsleden - bij ons op excursie - hebben hun steun aan het totale plan toegezegd, met de volledige wetenschap dat de gemeente Utrecht Europese subsidie zou aanvragen voor een verbindingsbrug over de Kromme Rijn en de verdere financiering hiervan voor haar rekening zou nemen."

Wethouder Zakee noemt hij eigengereid: "Op dit moment wordt de noodzakelijke voortgang gefrustreerd door een wethouder die de gedane toezeggingen probeert te blokkeren. Dit is eigengereid handelen, maar gedane zaken mogen geen keer nemen!" Boer Kees neemt hierbij als houvast dat ook de raadsfracties hebben aangegeven voorstander te zijn van het gestand doen van gedane toezeggingen.

Wethouder Rob Zakee: "Ik vraag me af op welke toezegging hij doelt, ik heb zo her en der rondgevraagd, maar krijg de toezegging niet boven tafel. Verder neem ik kennis van de brief. Ik kan er op dit moment niets mee, omdat ik nog geen formele bouwaanvraag heb ontvangen van de gemeente Utrecht. Dus voorlopig gaat deze brief in het dossier. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het bepalen."

Ondertussen laat de wethouder zich nader informeren, vooral op het punt van landschappelijke inpassing en ruimtelijke kwaliteit. Zakee vroeg het Kwaliteitsteam van de Hollandse Waterlinie om advies. Vorige week is de provinciaal adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Ingeborg Thoral in het gebied op bezoek geweest, ook die zal een officieel advies afleveren. Binnenkort zal ook Welstand en Monumenten door de wethouder worden benaderd. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie