Wild Ruilen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Iedere ouder kent het probleem: je kinderen groeien snel en hun kleertjes niet. Via de website KrijgdeKleertjes.nl kunnen ouders hun spullen ruilen. Dat kan ook bij het lokale ruilpunt in Bunnik. Maar op 21 maart - de eerste dag van de lente - maakt KrijgdeKleertjes het nóg makkelijker. Er hangt een waslijn met kinderspullen. Afblijven hoeft niet: wie wil mag gewoon wat van de waslijn halen.. in ruil voor iets anders. Wild Ruilen!

KrijgdeKleertjes.nl moeder Cerian gaat op 21 maart Wild Ruilen. Cerian: "In de lente waait er letterlijk een frisse wind door mijn huis. Ik krijg dan echt de kriebels om alles op te ruimen. Dan kom ik al die nog mooie te kleine spullen van mijn kinderen weer tegen. Via ruilen kun je anderen blij maken met je spullen en zelf weer iets terugkrijgen. Het is heel leuk om te doen. Ik heb er zin in om op 21 maart mensen bij mijn waslijn te ontmoeten en blij weg te zien gaan."

Op meer plekken in Nederland kunnen mensen Wild Ruilen. Via de Facebook pagina van KrijgdeKleertjes is een 'event' met een overzicht van acties te vinden: www.facebook.com/krijgdekleertjes.

Sinds de zomer van 2014 is op de Rijnzichtlaan 22 een van de lokale punten van KrijgdeKleertjes gevestigd. Wie kinderkleertjes over heeft kan deze (gewassen!) langsbrengen bij KrijgdeKleertjes Bunnik. De gever mag in ruil ter plekke kiezen uit grotere kleertjes. Houd je het huis liever leeg, dan kan doneren van kleding ook.

Sinds twee jaar is de website www.krijgdekleertjes.nl online. Via deze website kunnen ouders onderling kinderspullen ruilen. Ruilen is goed voor het milieu en de portemonnee. KrijgdeKleertjes is het initiatief van vier moeders die zich hier vrijwillig voor inzetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie