Hulp publiek gevraagd voor opzetten fruittuin

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het is de bedoeling dat er in de Fruittuin de hele zomer fruit (aardbeien en bessen) geplukt kan worden. Eveline Westeneng: "We willen als fruitteler niet alleen meer telen voor de consument ver weg. Dan zijn we te afhankelijk van wat er in de wereld gebeurt. De consument dichtbij betrekken bij de boomgaard en onze passie delen, daar gaat het om!"

Veel mensen willen weten en zien waar het fruit vandaag komt, maar hebben het te druk voor een eigen tuin. Daar willen Jacob en Eveline bij helpen. "Daarom kunnen ze in De Fruittuin van Utrecht straks zelf kijken en plukken wanneer het hun uit komt. Want zien groeien doet eten. Vooral bij kinderen geeft je zo een goede beleving mee voor later."

Ze willen niet bij de bank aankloppen. "We hebben in totaal 150.000 euro nodig. De banken leggen tegenwoordig geen eisen op tafel om geld te kunnen lenen. Zij gaan minder voor het ambacht en passie, meer voor winst. Wij delen onze passie en winst liever met mensen uit de regio." Op 2 maart organiseren Jacob en Eveline Westeneng een bijeenkomst voor geïnteresseerden in 'Samen investeren in de fruittuin van Utrecht'. De bijeenkomst wordt gehouden in Het Bakhuis bij de plattelandswinkel aan de Achterdijk 25 en vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie