Project Betrokken Kinderen groot succes

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bij het project Betrokken Kinderen komen kinderen uit groep 7 en 8 in aanraking met mensen die ze normaal gesproken niet zouden spreken en leren wat het belang is van je belangeloos inzetten voor anderen. Vorige week dinsdag en donderdag gingen van alle scholen uit de gemeente kinderen langs bij vier maatschappelijke organisaties in de regio, namelijk Vluchtelingenwerk-Samenspraak Bunnik, de lokale afdeling van EHBO, de Moskee in Zeist-West en Education4Kids. Het doel is om kinderen meer bewust te maken van de samenleving waarin ze leven en hun eigen bijdrage daarin.

De dag werd donderdag geopend door burgemeester Ostendorp, ambassadeur van Education4Kids. "Het is een prachtig project waarbij Bunnikers kinderen uit de eigen gemeente willen laten zien wat het betekent om iets voor een ander te doen. Dat is hard nodig." In het Postillion Hotel in Bunnik stonden tientallen computers van Education4Kids. Deze organisatie knapt oude computers op en zet er educatieve spelletjes op voor kinderen over de hele wereld die zelf geen computer hebben.

De kinderen deden een aantal spelletjes en beoordeelden deze op begrijpelijkheid, uitstraling en uiteraard werd de vraag gesteld of het een leuk spel is. De kinderen van de Barbaraschool gingen enthousiast aan de slag. Sommige kinderen zijn al heel erg bekend met het doen van vrijwilligerswerk. Zoals Anne en Naomi. Anna: "Mijn oma doet vrijwilligerswerk in een bejaardenhuis. Dat zou ik laten ook wel willen doen. Je helpt er gewoon een ander mee."

Het project is niet opgezet als een eenmalige actie. Femke en Monique zijn van plan om door te gaan. Het succes werkt aanstekelijk, want andere organisaties willen ook al graag meedoen en scholen hebben al gevraagd wanneer de volgende editie plaatsvindt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Meijs: "Het lijkt me ook heel mooi als bijvoorbeeld Bunninchem zou deelnemen in dit project." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie