Voorlezen in pyjama in Boekenkast van Werkhoven

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Jos Mulder, gekleed in boerenoverall, las allereerst de kleinste kinderen van groepen 1,2,3 voor uit 'Boer Boris gaat naar zee'. Jos had de lachers op zijn hand. Hierna las burgemeester Hans Martijn Ostendorp voor aan kinderen van groep 4, 5 en 6 uit 'Overleven op Drakeneiland' van Lydia Rood. Hij besprak de 'wetten' die in het boek voorkomen en wilde van de kinderen horen of dat wetten waren waaronder ze wel wilden leven.

De burgemeester toonde zich verbaasd over de goede kwaliteit en staat van de boeken. "Ik had me kasten voorgesteld met vergeelde boeken. Maar wat ik hier zie zijn echt goede kwaliteit boeken! Ook van recente datum. En wat een prachtige kasten. Dit is echt een heel mooi Werkhovens initiatief!"

Dat het gewaardeerd wordt bleek wel uit het feit dat alle kinderen en hun ouders met één of meerdere boeken onder de arm naar huis gingen. De Boekenkast is er voor alle inwoners van Werkhoven. Iedereen is welkom om vrijblijvend boeken mee naar huis te nemen die, als ze uit zijn, weer teruggebracht worden. Er is geen lidmaatschap voor nodig, je kunt zo komen. Bestuurslid Maaike Somer: "Alle boeken zijn ingebracht door inwoners van Werkhoven en worden aangeboden aan de inwoners van Werkhoven; vandaar de slogan 'een boek van mij, een boek van jou'. We horen wel eens terug dat mensen denken dat je eerst een boek moet inbrengen voordat je een boek mag meenemen, maar dat is een misverstand. Je mag altijd zondermeer boeken komen halen."

Het bestuur van de Boekenkast heeft moeite om het rooster elke week weer gevuld te krijgen met vrijwilligers. "We hebben de openingstijden al moeten verkorten. Dus als het mensen leuk lijkt om af en toe 2 uurtjes in de Boekenkast aanwezig te zijn tijdens de openingsuren, meldt u zich dan aan via boekenkastwerkhoven@gmail.com."

Ook kunnen mensen de handen uit de mouwen steken op 21 maart tijdens NLdoet. Dan worden de boeken gesorteerd die op zolder op voorraad worden gehouden. Kijk hiervoor op NLdoet.nl of meldt u aan via boekenkastwerkhoven@gmail.com. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie