Verkoop Beverweerd aan Dana Motek gaat niet door

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Tegenover 't Groentje wordt deze stand van zaken bevestigd door dhr. WF Tuininga namens Dana Motek. "Er was veel commotie, gezien de bom en de brandstichting, in december. Daarom hebben wij pas op de plaats gemaakt. Vlak voor het passeren namen wij een moment van bezinning. Er volgen nog allerlei stappen, maar in dit stadium wil ik verder geen commentaar op het hele gebeuren geven."

Namens Philadelphia legt woordvoerder Agnes Verhulst uit, dat uiterlijk op 22 december door Dana Motek de waarborgsom moest zijn betaald. En op 23 december moest de gehele koopsom op hun rekening staan, omdat die dag bij de notaris zou worden gepasseerd. "In diezelfde periode was er sprake van brandstichting en een bommelding op het terrein van landgoed Beverweerd. Sindsdien wordt het landgoed door Philadelphia beveiligd. Beide feiten zijn via een email gericht aan Philadelphia opgeëist door de actiegroep 'Handen af van Beverweert'. Via mail en SMS werd ons duidelijk gemaakt 'hou hiermee op, anders volgen er meer acties'. Het gaat om een groep die zich niet eerder aan ons kenbaar had gemaakt. Wij deden direct aangifte bij de politie en zij onderzoekt de herkomst van deze bedreigingen", zo zegt Verhulst. "Wij zien deze actiegroep als medeverantwoordelijk voor het afketsen van de deal, en we leggen bij hen een eis tot schadevergoeding neer."

De woordvoerder: "Ergens in januari besloten we te stoppen met Dana Motek. We gaven ze nog één kans om hun verplichtingen na te komen. Toen dit niet gebeurde hebben we vrijdag 30 januari de knoop doorgehakt." Verhulst zegt dat Philadelphia een claim neerlegt bij Dana Motek voor een bedrag van 8 ton. "We zijn nu bezig met de ingebrekestelling en dat is een heel juridisch verhaal geworden." Wanneer er uitspraak volgt in deze kwestie is op dit moment nog niet bekend.

Het is de tweede keer dat een verkoop van landgoed Beverweerd mislukt. In 2010 ging het ook al mis. Voor Philadelphia zit er niets anders op dan opnieuw een koper te zoeken. Bestuurslid Gabriel Zwart zegt hierover: "Het afketsen van de verkoop is een tegenvaller, maar we gaan hard aan het werk om er zo snel mogelijk een nieuwe koper voor te vinden."

Het landgoed wordt nog steeds beveiligd door Philadelphia: "We voeren momenteel een beperkte bewaking en kijken aan hoe het gaat en passen het eventueel aan als het rustig blijft."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie