21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Een buurman heeft vorige week maandag tussen 20.30 en 20.45 uur waarschijnlijk een inbraak in een woning aan de Camminghalaan voorkomen. De bewoner merkte bij thuiskomst schade op aan de poortdeur, die geeft toegang tot de tuin. De buurman had drie jongens gezien en heeft ze aangesproken. Hij zag ze even later weglopen naar een zwarte auto.

Een soortgelijk voorval als hiervoor genoemd heeft plaats gevonden op de Van Riemsdijkgaarde. Ook hier werden op dinsdag 10 februari rond 19.30 uur 4 jongens door een getuige gezien die zich daar verdacht ophielden. De getuige riep deze jongens aan, waarna zij er vandoor gingen. Naderhand bleek dat ook daar een poortdeur van een woning aan de Van Riemsdijkgaarde vernield was. Uiteraard ook dank aan deze oplettende getuige.

Een 23-jarige automobiliste uit Maurik moest na een ongeluk op de Provincialeweg naar het ziekenhuis voor onderzoek. Op vrijdag 13 februari omstreeks 22.00 uur kwam zij vanaf de oprijlaan van landgoed Oud Amelisweerd.Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 77-jarige autobestuurder uit Utrecht die over de Provincialeweg reed, komende uit de richting Bunnik. Het gevolg was zware materiële schade aan beide voertuigen. Beide voertuigen werden afgesleept.

Twee personenauto's waren op vrijdag 13 februari rond 13.30 uur betrokken bij een aanrijding op de Singel/Singelpark in Odijk. Een bestuurder kwam vanaf de Singel en zag de ander te laat. Die ander reed over de Singel, uit de richting van de Provincialeweg. De eerste auto botste met de voorzijde van zijn auto nog net tegen de achterzijde van de voor hem langs rijdende personenauto. Door deze klap tolde deze vervolgens rond zijn as en kwam tot stilstand. Niemand raakte gewond. Beide voertuigen moesten afgesleept worden.

Een 44-jarige man uit Utrecht is op vrijdag 13 februari omstreeks 14.45 uur door de politie aangehouden op het Kosterijland voor openbare dronkenschap. Hij had een deur van het Postillion Hotel vernield en was niet voor rede vatbaar. Hij kreeg een bekeuring en kon gaan. Van de vernieling werd door het Postillon Hotel (nog) geen aangifte gedaan.

Bij de politie komen de laatste tijd steeds meer meldingen binnen van inwoners die iets verdachts hebben gezien. De wijkagenten zijn hier erg blij mee, aangezien ze zelf niet overal tegelijk kunnen zijn. De afgelopen week kwamen zeker zeven meldingen binnen van baldadige jeugd en mensen die zich verdacht ophouden of agressief gedrag vertonen. De politie hoopt dat mensen zo alert blijven, want deze week zijn er waarschijnlijk al twee inbraken door voorkomen. Ze vragen oplettende burgers bij iets verdachts meteen 112 te bellen. De wijkagenten: "Beter één keer te veel gebeld dan één keer te laat en wij als politie kunnen dit niet alleen en ook niet overal tegelijk zijn."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie