HDSR legt kattentrapjes aan

Algemeen

Vorige zomer werd ter hoogte van de Oranjebuurt een nieuwe beschoeiing aangebracht, op plekken waar geen ruimte is voor de natuurvriendelijke oever die op dit moment wordt gecreëerd. De oude beschoeiing was van hout en de katten klommen daar tegenop. De nieuwe beschoeiing is van kunststof en erg glad, waardoor dat onmogelijk wordt. Met de kattentrapjes, ook wel 'fauna uittrede plaats' genoemd, wordt dit probleem opgelost, aldus HDSR. Tussen de Prinses Beatrixstraat en de Koning Willem III straat in Bunnik komen tien trappetjes.

Ook andere dieren zoals egels en meerkoeten kunnen er gebruik van maken. Volgens HDSR maakt ongedierte zoals ratten er geen gebruik van. Om te voorkomen dat katten vanaf de gladde rand in het water vallen, wordt ook tape aangebracht op de rand, zodat die minder glad wordt.

Vorig jaar werd er door mensen uit de Oranjebuurt gedacht aan de aanwezigheid van een 'kattenmepper', aangezien er in korte tijd veel katten verdwenen. Deze gedachten zijn niet veranderd. Evert Walrave, bewoner van de Oranjebuurt en kattenliefhebber: "De gladde beschoeiing is pas afgelopen zomer geplaatst en de katten verdwenen voor die tijd." Het idee voor de trappetjes kwam uit de wijk. Herman Lokhorst, projectleider bij HDSR: "Verschillende bewoners hebben gezien dat katten over het randje liepen en in het water vielen. Daarom gaan we nu een stuk of tien kattentrapjes aanbrengen, zodat ze er weer uit kunnen klimmen. Omdat we nu toch bezig zijn met de aanleg van de natuurvriendelijke oevers, kunnen we er nu makkelijk bij." (AC)

advertentie