Rol van de boa

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Hoera, de boa's (red.: buitengewoon opsporingsambtenaren) hebben weer eens hun best gedaan. Liefst 29 notoire parkeerovertreders mogen per persoon 90 euro aftikken buiten de administratiekosten om. De gemeente Bunnik vond de loonkosten van een vaste boa te hoog, dus huren we ze in van Zeist. Ze komen een uurtje in Odijk en een uurtje in Bunnik en schrijven voor 2610 euro boetes uit. Is dat verwonderlijk?

Welnee, want de infrastructuur van beide kernen leent zich ervoor. Er zijn veel te weinig parkeerplaatsen voor het winkelend publiek. De Meent is op een afzichtelijke wijze heringedeeld waardoor er veel open ruimte, doch weinig parkeerplaatsen zijn. Probeer in de kern van Bunnik maar eens te parkeren in de buurt van de Albert Heijn, ik wens u veel geluk. Nee, de boa's zijn uit op makkelijk scoren.

Doen ze iets aan loslopende honden of overlast van hondenpoep? Neen, want dat kost te veel tijd en dat scoort niet zo lekker. Snel een uurtje Odijk en Bunnik aandoen en dan zelfvergenoegd terug naar de chef in Zeist onder het mom van "Wat zijn wij geweldig". Ik was van mening dat een boa werd aangenomen om overlast in de gemeente te bestrijden en niet alleen parkeerovertredingen. Voor iets anders heb ik ze nog nooit gezien.

C.M.Briggen

Perzikkruid 3

3984BE Odijk

Op het gebied van de boa -werkzaamheden werkt gemeente Bunnik samen gemeente Zeist. Naast de controles van de blauwe zones wordt op klachten en meldingen van hondenpoep, loslopende honden, autowrakken, aanhangers (die heel lang een parkeerplaats bezethouden), afval, overlast van barbecues, kachels in de tuinen etcetera gereageerd. De boa gaat ook in gesprek met eigenaren van honden, vooral in de gebieden waar meerdere klachten met betrekkeing tot hondenpoep ons bereiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie