Verkoop gemeentelijk 'snippergroen' succesvol van start

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

ODIJK/BUNNIK/WERKHOVEN - Vorige week is de gemeente begonnen met de verkoop van 'snippergroen'. Inwoners van de gemeente Bunnik krijgen hiermee de kans om tegen een gunstige prijs een stukje openbaar groen dat aan hun perceel grenst, te kopen. In een week tijd zijn er bijna 40 aanmeldingen binnengekomen van inwoners die graag op deze wijze hun tuin vergroten.

De gemeente biedt deze groenstroken gedurende het 'Project verkoop snippergroen' tegen een gereduceerd tarief van 100 euro per vierkante meter te koop aan. Dit aanbod geldt tot 31 december 2015. Na deze datum wordt de grondprijs op het oorspronkelijke tarief van 208 euro per vierkante meter gesteld.

De aanmeldingen zullen de komende weken aan de hand van de beleidsregels snippergroen en de uitgiftekaarten beoordeeld worden. Zijn er geen belemmeringen om tot verkoop over te gaan, dan doet de gemeente een verkoopaanbod.De grootste kans van slagen hebben die gevallen waarbij de buren ook tot aankoop van een achter de tuinen liggend stuk groen over willen gaan. Dat maakt het zinvol om met de buren de handen ineen te slaan.

De uitvoering van dit project is bijna volledig digitaal. Dat betekent ook dat de gemeente inwoners digitaal informeert via de gemeentelijke website en sociale media. Inwoners kunnen op de website zien of zij mogelijk in aanmerking komen voor aankoop van snippergroen, wat de voorwaarden en kosten zijn en of er in hun straat of omgeving grond verkocht gaat worden. Elke week wordt de website voorzien van actuele informatie. Ook kunnen inwoners hier het aanmeldformulier vinden om hun interesse kenbaar te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie