50-dingen boek winnaar van Kern met Pit

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het boek is bedoeld om kinderen de buitenwereld te laten ontdekken. Het boek is een initiatief van Stichting Buitenmakelaar uit Bunnik. Vorig jaar kregen alle kinderen van groep drie in de hele gemeente Bunnik een gratis boek overhandigd. In het boek staan 50 buitenactiviteiten genoemd en uitgelegd die elk Bunniks kind zou moeten doen voor het twaalfde levensjaar. De bedoeling is dat het boek ook de komende jaren voor de nieuwe groep drie kinderen gedrukt wordt.

De Kern met Pit trofee wordt elk jaar door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) uitgereikt aan een lokaal initiatief dat initiatieven vanuit de samenleving wil stimuleren. De wedstrijd daagt bewoners uit zelf initiatieven te ontwikkelen en niet te wachten tot de overheid iets doet.

Het 50-dingen boek werd door de jury aangewezen als winnaar omdat het een innovatief, lokaal initiatief is met een groot draagvlak in de hele gemeente. Ook is het duurzaam, omdat het meerdere jaren achter elkaar zal verschijnen, en is het kopieerbaar. Janneke Eigeman, een van de initiatiefnemers: "In Maarn en Maarsbergen zijn ze al bezig om hetzelfde project in hun eigen gemeente op te zetten."

Janneke is uiteraard trots op de trofee. "We wisten dat we kans maakten, omdat we heel erg veel positieve reacties hebben gekregen op het boek. Maar toen we alle andere initiatieven langs zagen komen, bleek wel dat er goede concurrentie was." Uit de andere initiatieven heeft Janneke ook weer inspiratie gehaald. "Een van de initiatieven was een natuurspeeltuin, helemaal door de aanwonenden opgezet. Dat zou ideaal zijn op het Zwarte Veldje in Bunnik!" (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie