B&W ketst Aldi-plan nog niet definitief af

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Eind januari heeft het college besloten over de vestiging van een Aldi in de gemeente Bunnik. Ambtenaren meenden dat de komst van een Aldi naar De Fruitveiling, een brug te ver was. Zij stelden het college voor om met eigenaar Albucom van bedrijventerrein De Fruitveiling nader in gesprek te gaan over het verbreden van mogelijkheden op het terrein. Maar dan op zo'n wijze, dat het mogelijk wordt om de laatste kavel te ontwikkelen - zonder winkels toe te staan.

Na bespreking in het college viel daar een andere conclusie: B&W wil de discussie met politiek en samenleving, over de mogelijkheid van de komst van discountsupermarkt, graag voortzetten. Dit gesprek heeft in eerste instantie een brede insteek: als je als college meer ruimte wilt bieden aan initiatieven van inwoners en bedrijven, hoe vul je dat dan in?

Het college plaatste de volgende opmerking bij dit collegebesluit: "De discussie is voortijdig gestart en heeft positieve en negatieve reacties opgeleverd bij politiek en samenleving. Het college begrijpt dat de principiële discussie over 'wat meer ruimte bieden', inhoudt dat het tijd kost - maar gaat dit doen met politiek en samenleving. In casu heeft Albucom niet die tijd en vraagt ook Aldi om duidelijkheid. Derhalve wordt met beiden, lopende de principiële discussie, verder gesproken."

Binnenkort gaat er over dit onderwerp vanuit het college een Discussienota naar de gemeenteraad. Mogelijk wordt die geagendeerd voor het Open Huis van 26 maart. Het college wil op deze wijze advies inwinnen bij de gemeenteraad. Zodat duidelijk wordt, of en hoe, de discussie met de samenleving verder handen en voeten moet gaan krijgen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie