Leerlingen Anne Frankschool: 'Wij blij, zij blij'

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De school doet mee aan een project van stichting House of Needy, een internationale organisatie die zich onder meer bezig houdt met het bouwen van scholen in Ghana. Het was de bedoeling om het oude meubilair van de school naar Ghana te sturen. De leerlingen van de denktank, Jord, Clarion, Jair, Julie, Gianluca, Guusje, Juul, Jet en leerkracht Annemieke brainstormden tot het stoom uit hun oren kwam en overlegden met alle leerlingen, leerkrachten en directeur. Ze bedachten dat die vrachtwagen wel meer spullen zou kunnen meenemen. Dus begonnen ze half december met de actie 'Wij blij, zij blij.'

De kinderen van de hele school zamelden met oproepjes en zelf ontworpen posters zo veel mogelijk kleding en schoenen, die nog een prima tweede leven konden beginnen. In hun projectplan schreven zij: "Ze hebben in Ghana ook niet veel kleren en schoenen. Wij hebben vaak zo veel dat we het niet meer dragen of overhebben en misschien wel kunnen missen voor de kinderen daar."

Tussen 5 en 16 januari werd alle kleding verzameld en opgehangen aan waslijnen in de school. Voor de schoenen stond er een grote ton. Op een grote thermometer werd bijgehouden hoeveel meter kleding en schoenen er verzameld was. Ouders deden fanatiek mee. Medewerkers van het House of Needy project waren afgelopen dinsdag ook aanwezig bij het ophalen van de kleding en meubelen en ze spraken daar met de leerlingen van de denktank. Deze medewerkers reizen zelf mee met de meubels en kleding en doen verslag van de reis. Voor de denktank was het een bijzondere ervaring en een prachtig initiatief!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie