De Ligny en Ostendorp worden samen derde

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Dafne Schippers (22) is atlete en werd vorig jaar uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. Ze won op het Europees kampioenschap de 100 en de 200 meter. Ze brak vijf Nederlandse records. In 2013 won ze als eerste Nederlandse atlete ooit een medaille op een WK voor senioren, met haar bronzen plak op de zevenkamp. Rachel van der Pol, zij deed elke dag een goede daad, werd tweede.

Ostendorp en De Ligny waren beiden genomineerd wegens hun strijd voor Shenjun, het jongetje met een Chinese moeder dat het land uitgezet dreigde te worden. De Ligny en zijn vrouw - hij is inmiddels op leeftijd en zijn vrouw leeft niet meer - namen Shenjun en zijn moeder acht jaar geleden belangeloos in huis toen ze op straat waren gezet door de Nederlandse overheid. Ook stond hij vorig jaar wekenlang voor de Jumbo om handtekeningen op te halen zodat Shenjun mocht blijven. En nog altijd wonen Shenjun en Carina bij hem in huis, nu met verblijfsvergunning.

Ook Ostendorp zette zich, zoals bekend, in voor de zaak van Shenjun. Hij mobiliseerde honderden collega-burgemeesters en sprak de staatssecretaris meerdere malen aan op zijn schijnbaar willekeurige beleid. Ze wonnen hun strijd. Niet alleen Shenjun, maar nog tientallen andere kinderen mogen blijven. Ostendorp is blij met de derde prijs, vooral omdat hij hem samen met De Ligny won. "Om zo naast hem te mogen staan, dat maakt het toch wel heel bijzonder. Ik kan niet anders zeggen." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie