Flexwerker zet in op participatie en openheid

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het viel De Gier in zijn privéleven al langere tijd op dat er veel mensen rondlopen met vragen over gemeentelijke regelgeving, maar daarvoor niet naar het gemeentehuis gaan. "In Bunnik word je geprikkeld om over dit soort zaken na te denken. Er waait een open wind en de ICT maakt het sinds heel kort mogelijk om buiten de deur te werken met de interne bedrijfssoftware. Daarnaast gaat Participatie langzaam maar zeker een steeds grotere rol spelen. Je wordt ook gemotiveerd om de luiken open te zetten en te voelen wat er in de maatschappij leeft."

Daarvoor is het nodig om buiten het gemeentehuis aan het werk te gaan, aldus De Gier: "Dat kun je niet doen als je binnen blijft zitten, tussen je collega's. Daarnaast, financieel, niet alles is meer mogelijk met de budgetten die er zijn en waar steeds meer van afgeschaafd is. Vorig jaar hebben we met een groepje ambtenaren zelf de heggen geknipt rond het gemeentehuis, dan vraagt ook niemand om compensatie of reiskosten of wat dan ook."

Dat de heggen rond het gemeentehuis niet langer meer financieel prioriteit hebben om te knippen, begrijpt De Gier. "Het Singelpark is niet uniek in Bunnik, als 'bewoners' van het Singelpark lopen we tegen dezelfde zaken aan wat dat betreft als de gemiddelde Bunnikse burger. Dus we doen het zelf, een ambtenaar bij Uitvoering en Regie heeft dit opgepakt, een oproep geplaatst, en binnen een paar uur hebben we met een groepje ambtenaren en wethouders de hagen kortgeknipt op een zaterdagochtend. Wat ik in de Huiskamer doe, is misschien niet helemaal van dezelfde orde, maar er spreekt wel dezelfde geest uit."

Voor de uren die hij erin steekt, wil De Gier niet gecompenseerd worden. "Ik ben geen bonnetjesjager. Plant er een boom voor in Bunnik, daar geniet iedereen van." Op woensdag 18 maart zit De Gier weer in De Huiskamer van Odijk, in het Dorpshuis. Iedereen kan daar terecht. Met vragen over regelgeving, participatie of dienstverlening vanuit de gemeente. Ook met andere, algemenere vragen die de gemeente aangaan, is iedereen welkom. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie