Record aantal leerlingen wandelt voor water

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Ook bijzonder dit jaar is de deelname van Vrumona, de frisdrankproducent gevestigd in Bunnik. De school met het hoogst gesponsorde bedrag per leerling krijgt duizend euro erbij van Vrumona, voor Wandelen voor Water. De activiteit wordt georganiseerd door de Rotary Club uit Bunnik en ondersteund door vele sponsoren. Het fruit dat de kinderne onderweg meekrijgen komt bijvoorbeeld van Kromme Rijn Fruit aan de Achterdijk.

Landelijk lopen zo'n 34.000 kinderen mee met deze actie. De bedoeling is om de kinderen bewust te maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld in te zamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten. Kinderen leren dat water niet overal ter wereld gewoon uit de kraan komt. Sommige kinderen moeten meer dan zes kilometer lopen om water te halen en mee terug te sjouwen. De landelijke campagne bestaat sinds 2003 en in Bunnik krijgt de Rotary Club steeds meer scholen zover om mee te doen.

In de aanloop naar de sponsorloop krijgen de leerlingen een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie en over de lokale situatie in het projectland. Het geld dat de kinderen inzamelen wordt eventueel ondersteund door bijdragen van lokale sponsors zoals bedrijven en/of clubs. Dit bedrag wordt dan nog eens aangevuld door Stichting Aqua for All en gaat naar 32 verschillende projecten in Afrika en Azië.

Dit initiatief draagt bij aan de Millenniumdoelen die door de Verenigde Naties in 2000 zijn opgesteld. Eén van die doelen is dat in 2015 het aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn. Wandelen voor Water vindt elk jaar rond 22 maart, in de week van VN Wereld Water Dag, plaats.

Wandelen voor Water is een initiatief van verschillende organisaties: stichting Aqua for All, Wilde Ganzen, Simavi, AMREF & ZOA en Akvo. Tevens heeft Aqua voor All alle projecten waarvoor gelopen wordt beoordeeld en goedgekeurd. Samen met de steun van waterbedrijven, Rotary Clubs, en kleinere stichtingen, doet Nederland echt iets voor schoon water in ontwikkelingslanden. Meer informatie: www.wandelenvoorwater.nl en info@wandelenvoorwater.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie