Transportbedrijf Veldhuizen wil grote loods bouwen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De loods komt achter op de kavel te liggen. Hij wordt 90 meter breed, terwijl de kavel zelf 97 breed is. De diepte wordt 28 meter. Vanaf de Achterdijk is de brede wand in het landschap te zien, vanaf de Provinciale weg zal hij niet in het oog springen.

Verevening houdt in dat er elders in de regio bebouwing wordt gesloopt. In het collegevoorstel staat dat er 4338 m2 aan agrarische bedrijfsbebouwing moet worden gecompenseerd, of 2169 m2 aan reguliere bedrijfsbebouwing. Het voorstel is om het gebied van corperatie O-gen aan te houden.

Wethouder Rob Zakee (P21): "Ook dit bekijken we in het kader van de collegeagenda, waarbij we rek opzoeken in de regelgeving: hoeverre kunnen wij, mogen wij, en wat betekent dit? Wat hier gevraagd wordt is geen alledaagse ingreep, ook met voorwaarden die niet gebruikelijk zijn voor een bestemmingsplan."

Arie Viskil(P21) zei het gebied te willen beperken tot de Kromme Rijnstreek, en samen te werken met Houten en Wijk bij Duurstede. Ook Jan Buzepol (Liberalen) had deze voorkeur en noemde het O-gen gebied te ver weg. Leny Visser (CDA) was het eens en zag de Kromme Rijnstreek als uiterste grens. Alle fracties merkten op dat verevening 1 op 1 mag zijn, dus dat het voldoende is als er elders 2169 m2 wordt gesloopt.

Het CDA had als enige twijfels bij de omvang en het feit dat de loods het doorzicht blokkeert. Leny Visser (CDA) hoopt niet dat het tot meer vrachtverkeer leidt: "Dat is een zorgpunt voor ons. Het in-en uitvoegen van vrachtverkeer op de Provinciale weg N229 geeft nu al vaak spannende situaties, waarbij er plots moet worden afgeremd (terwijl er 80 km wordt gereden, red.)."

De wethouder neemt de adviezen vanuit de raad mee en gaat allereerst kijken of verevening mogelijk is in Bunnik, daarna in de Kromme Rijnstreek - maar merkt op dat Rhenen te ver weg ligt. Zakee zei dat er afspraken zijn dat het verkeer niet gaat toenemen, omdat het bedrijf zijn huidige omvang blijft behouden in aantal vrachtwagens en chauffeurs.

Inspreker Veldhuizen gaf aan het lastig te vinden als het gebied wordt verkleind, omdat er in Bunnik geen sloopvierkante meters zijn. Daarom staat het O-gen gebied in het voorstel, omdat er in Rhenen mogelijk wat te vinden is. Toch bleven raadsleden bij hun standpunt, dat er zo dicht mogelijk bij huis wordt gesloopt, zodat inwoners van Bunnik er ook baat bij hebben.

Dit plan is nog niet in een bestemminsplanfase, en alleen naar de raad gebracht om te polsen of het college op de ingeslagen weg verder mag. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie