Gemeenteraad Bunnik vraagt provincie om onderzoek fietstunnel

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Provinciale Staten (PS) wordt momenteel om een besluit gevraagd, waarbij de herinrichting van zowel de provinciale N411 als het kruispunt nabij Vroeg, aan de orde zijn. Vanuit Bunnik heeft wethouder Rob Zakee (P21) aangegeven een oversteeksituatie met stoplichten onvoldoende veilig te vinden. Ook bij de stoplichten bij Vroeg zijn dodelijke slachtoffers te betreuren geweest - waaronder ook iemand uit zijn vriendenkring. Zakee is voorstander van een fietstunnel.

Met deze motie schaart de voltallige gemeenteraad zich achter het idee van een fietstunnel. Via een brief wordt dit Bunnikse standpunt aan PS kenbaar gemaakt. De drie fractievoorzitters van CDA, P21 en de Liberalen waren vorige week aanwezig bij de commissievergadering van PS over dit onderwerp. Hun inbreng en aanwezigheid wordt door PS op prijs gesteld.

De gemeenteraad wil niet dat er vertraging ontstaat, maar vraagt de provincie om bij de voorbereiding van de uitvoering de fietstunnel nader te bestuderen. Het zou echt een verbetering betekenen voor het Noord-Zuid fietsverkee, zo stelt de motie. Deze motie wordt ook aan de gemeenteraad van Houten toegestuurd, omdat ook vanuit Houten veel van deze fietsverbinding gebruik wordt gemaakt. Op 9 februari staat dit onderwerp weer op de agenda van PS en wordt er mogelijk een besluit genomen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie