Odijk krijgt Koningsfestival: Nieuw maar vertrouwd

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De locatie is dezelfde, de voetbalvelden van SV Odijk naast het gemeentehuis. Maar de meeste activiteiten vinden op het hoofdveld plaats, ook de vrijmarkt van de kinderen. Zij worden niet meer weggestopt achter de kantine. Ook is er een kidsplein, peuterplein en een plein voor de creatieve activiteiten. Vlakbij het terras staat het podium, waar onder meer de Odijkse band Mooi Weer op Straat, de Parels van de Kromme Rijn en drumfanfare Victoria hun klanken laten horen.

Al decennialang wordt dit Oranjefeest georganiseerd en gevierd in Odijk. Elk jaar verandert er wel iets, maar nu is de vorm grondig onder de loep genomen. Lid van de organiserende commissie Jan Maarten de Klein: "De afgelopen jaren zijn er wat dingen veranderd. We merken bijvoorbeeld dat het moeilijk is veel hulpouders te verzamelen op de dag zelf. Daarom hebben we voor een andere indeling van het veld gekozen."

Ook kwam er steeds meer commentaar op de vervuilende ballonnen. "Voor de ballonnen van de ballonnenwedstrijd bleek geen milieuvriendelijk alternatief te zijn. Maar we willen wel een gezamenlijk openingsmoment. Daarom zorgen we nu voor lange tafels met een lunch!"

De kinderen zullen zich wel vermaken, met Bumperball, buikschuiven op de zeepbaan en panna voetbal. Voor de allerkleinsten zijn er springkussens, een zweefmolen en een ritje op de pony behoort ook weer tot de mogelijkheden. Verder is er een fietstocht, een voetbaltoernooi, een tafeltennistoernooi en gaan kinderen samen de langste en mooiste knikkerbaan van Odijk bouwen. Als klap op de vuurpijl is er een optreden van een heuse valkenier.

Kortom: het is een dag voor iedereen die het leuk vindt om even gezellig bij te kletsen met muziek en eten en drinken binnen handbereik. Ook nieuw is de gezamenlijke lunch tussen 12.30 en 13.30 uur waarmee het middagprogramma geopend wordt. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten, donateurs lunchen gratis mee. Anderen wordt een vergoeding van 2,50 euro gevraagd. Ook burgemeester Ostendorp zal erbij zijn. Aanmelden is wel nodig, zodat de organisatie weet hoeveel ingekocht moet worden. Dat kan via de website www.koningsdagodijk.nl

De hele dag wordt georganiseerd door een commissie van negen mensen. Jan Maarten: "Het leuke is dat het een diverse groep is, met veel ervaring, maar ook met nieuwe mensen en met nieuwe ideeën. Er zijn ouders bij met kinderen op alle drie de basisscholen in Odijk en ouders van wie de kinderen al (lang) van de basisschool af zijn." Volgend jaar gaan er weer mensen weg. Daarom is er plek voor nieuw bloed. Vele handen maken immers licht werk. Belangstellenden kunnen contact opnemen met KoningsdagOdijk@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie