'De boot is weg'

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De protestant christelijke basisschool werkt al een aantal jaren aan het Kanjeronderwijs. Sinds kort mag de school zich officieel Kanjerschool noemen. Alle leerkrachten zijn bevoegd om de Kanjerlessen te geven. De Kanjertraining is de grootste training op sociaal en emotioneel gebied op scholen. De training is gericht op het creëren van een sociaal veilig klimaat waarin kinderen zichzelf kunnen zijn.

Om in gesprek te gaan over gedrag bij kinderen maakt de school gebruik van petjes met vier verschillende kleuren. De kinderen wordt geleerd om bij problemen of vervelende situaties te reageren vanuit vertrouwen en respect. De basis van het Kanjeronderwijs is erop gericht elkaar te vertrouwen, te helpen en niet de baas te spelen, niet uit te lachen en niet zielig te blijven.

Deze vrijdag is er open ochtend vanaf 10.30 uur. Het geeft iedereen de kans om een Kanjerles mee te maken. Kinderen mogen meedoen tijdens leuke en leerzame activiteiten. Ouders krijgen een mooie map mee met informatie over de school. Inschrijven kan natuurlijk ook deze ochtend!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie