Groot Carnaval barst los bij CV de Rijnpinters

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

ODIJK - Het Groot Carnavalsweekend staat aankomende weekend weer voor de deur. De Rijnpinters uit Ojik (Odijk) hebben weer een volle carnavalsagenda. In dit weekend worden er voor iedere generatie weer verschillende activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt de Grootste Optog van de Kromme Rijnstreek op zondagmiddag 15 februari.

Het carnavalsweekend wordt begonnen met het Plus Carnaval stamppottenbuffet.

De Prinsen uit de drie kernen zullen de dorpsleutel van Kikkerloo (Bunnik), De Vergeten Hoek (Werkhoven) en Ojik (Odijk) in ontvangst nemen uit handen van Burgemeester Ostendorp. De sleuteloverdacht zal plaatsvinden tijdens de traditionele Pronkzitting. Dit jaar zal de Pronkzitting worden georganiseerd in Kikkerloo. Iedereen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.

Vanaf 14:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom in Spothal de Lindenhof voor het Kindercarnaval. Net zoals de afgelopen jaren staat ook dit jaar de hele Lindenhof vol met allerlei attracties. Entree € 2,- per kind (ouders, grootouders en/of verzorgers hebben vrij entree).

Zaterdagavond staat het Demasquébal op het programma. Voor de mooist verkleedde carnavalsgangers zijn er weer mooie prijzen te verdelen. De zaal is open vanaf 21:00 uur en de toegangsprijs is € 10,- p.p.

Het carnaval begint traditiegetrouw met de Carnavalsmis. Dit jaar zal deze mis worden gehouden in de Barbarakerk te Bunnik. De kerkdienst zal beginnen om 10:00 uur.

Zondagmiddag 15 februari, na de Carnavalsmis, start om 13:11 uur in Ojik de Grootste Optog van de Kromme Rijnstreek. Aansluitend zal het InstuifXL worden georganiseerd. Napraten en feesten met een drankje en een goed avondmaal, zodat je daarna weer lekker verder kunt.

Lampionnenoptocht voor de kinderen. De lampionnen worden verzorgd door de Rijnpinters. Start om 19.00 uur vanaf het Dorpshuis. Na afloop is er warme chocolademelk.

Maandagavond 16 februari het Kielenbal, de laatste avond in De Leutbunker. De zaal gaat open om 21.00 uur. Tevens de laatste avond dat de consumptiebonnen opgemaakt kunnen worden. Toegangsprijs € 5,-.

Het carnavalsweekend wordt afgesloten met het haringhappen in Café the Twins, start om 21:00 uur. Prins Yeti levert deze avond de sleutel van het dorp weer in. Om 23:11 uur zal het carnaval officieel worden afgesloten met een traditionele haring!

Meer info: www.rijnpinters.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie