Ambtenaar 'flexwerkt' in de Huiskamer

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Ivar de Gier, WABO (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) coördinator Afdeling Dienstverlening, gaat twee keer per maand een woensdagochtend met zijn computer in het Dorpshuis zitten. Hij kan hier gewoon zijn kantoorwerk uitvoeren, maar is ook direct aanspreekbaar voor iedereen uit de gemeente. De bedoeling hiervan is om de drempel tussen ambtenaren en burgers te verlagen.

Tijdens een bijeenkomst van de Huiskamer van Odijk werden ideeën doorgesproken met belangstellenden om van het Dorpshuis meer een plek te maken voor iedereen uit het dorp. Behalve het inrichten van een bibliotheek, het organiseren van activiteiten voor ouderen en het opstarten van een oppascentrale, werd ook het idee geopperd om een flexwerkplek in te richten. Daar zou iedereen op in kunnen schrijven, zowel ondernemers als ambtenaren. De stuntcommissie van de Rijnpinters bouwde een carnavalswagen met het onderwerp flexwerken in de Huiskamer, die meereed in de optocht in Ojik.

Met de toezegging van De Gier wordt dit idee in de praktijk gebracht. Odijkers, en uiteraard ook BUnnikers en Werkhovenaren, die vragen hebben over omgevingsrecht (vergunningen, waterbeheer, verkeer en vervoer), kunnen op deze manier heel direct en zonder afspraak bij de juiste ambtenaar terecht. Elke veertien dagen is Ivar de Gier een woensdagochtend in 'De Huiskamer van Odijk' aanwezig, van 09.00 tot 12.30 uur op de woensdagen van de even weken. Woensdag 3 maart is De Gier aanwezig in het Dorpshuis. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie