Alzheimer Café: belevingsgerichte zorg

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Belevingsgerichte zorg heeft betrekking op de zorg die zich richt op de wijze waarop de zieke, de wereld om zich heen beleeft en waarom hij/zij zich op een bepaalde manier gedraagt. Dit vraagt van de mensen in de omgeving aandacht, betrokkenheid en kennis van het mogelijke verloop van de ziekte. Spreker Ron Overtoom is deskundige/ coach. Hij leert mensen hoe in contact te komen met de wereld van dementie.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café in Bunnik wordt elke tweede donderdagavond van de maand georganiseerd (een bijeenkomst die op een feestdag valt wordt verschoven). In de maanden juli en augustus is het Alzheimer Café gesloten.

Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. Vanaf 19.30 uur kunt u terecht in Woonzorgcentrum Bunninchem, Burgemeester van der Weijerstraat 26. Het programma start om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Mocht u graag willen komen maar geen vervoer hebben, dan bestaat de mogelijkheid dat één van onze vrijwilligers u deze avond ophaalt en thuis brengt.

Voor meer informatie en/ of hiervoor een afspraak te maken kunt u contact opnemen met Alida Melkert (telefoon: 030 6562977).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie