Oplettende buurman voorkomt een inbraak

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Den Herder stond op zondag 14 december rond 20.00 uur in zijn tuin aan de Langstraat toen hij gerommel hoorde bij de buren. "Ik keek naar boven en zag daar een figuur met een capuchon op. Ik riep: 'Wat doe jij daar?' De jongeman dook meteen weg." Den Herder liep om naar de voorkant van het huis en zag via de tuin van een huis verder twee jongens wegrennen. De jongens renden vlak voorbij Den Herder. Hij stak zijn voet uit om de tweede jongeman te tackelen. "Het was een impulsieve actie. Ik raakte hem wel, maar hij kon helaas doorrennen."

Den Herder ging naar binnen om de politie te bellen, maar tegen de tijd dat die aankwam, waren de jongens nergens meer te bekennen. Er blijkt een koevoet gezet te zijn tussen de achterdeur, die is wat beschadigd. Een echte inbraak is voorkomen door het optreden van Den Herder. De buren, meneer en mevrouw Wouterse, waren op dat moment niet thuis. Den Herder: "De volgende dag kwam hij een fles wijn brengen, om te bedanken." De vrijdag erna werd een paar huizen verder ingebroken. Het is niet bekend of het om dezelfde daders ging.

Het echtpaar Wouterse is geschrokken. Mevrouw: "We zijn heel dankbaar voor wat onze buurman heeft gedaan. Anders was er bj ons echt ingebroken." Ook al is dat nu niet gebeurd, het echtpaar heeft wel actie ondernomen. "We hebben een grotere lamp opgehangen achter. We zijn geschrokken, dat moet even slijten. We zijn bijvoorbeeld niet naar de nachtmis gegaan, omdat veel mensen dan niet thuis zijn en het dus makkelijk is om dan in te breken. Van huis weggaan is het moeilijkste nu."

Den Herder denkt nog wel aan het incident terug. "Het komt wel heel dichtbij zo. Ik let er meer op dat ik de deur op slot draai, ook als we boven zijn. Dit gebeurde om 20.00 uur 's avonds, best vroeg. Ook met kerst, toen waren we niet thuis, dacht ik er regelmatig aan. 'Er zal toch niet ingebroken worden op dit moment?' Dat soort vragen. Ik ben van plan een alarm aan te schaffen." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie