Zorgreserve wordt aan-gesproken voor herindicaties

30 december 2015 om 00:00 Algemeen

Nicky van der Voort (P21) zei gelukkig te zijn met deze zorgreserve, omdat de bijdrage van het Rijk onvoldoende bleek om alle herindicaties te laten plaatsvinden. Jacqueline Sweerts (Liberalen) was het ook eens met het putten uit de zorgreserve: "We willen graag maatwerk leveren bij de herindicaties en dat vraagt om een investering."

Leen Vernie (CDA) wilde op zich wel 75.000 euro aan de herindicaties uitgeven, maar het CDA vroeg zich af of dit geld wel moet worden gehaald uit de zorgreserve. "Steeds is mij uitgelegd dat dit geld rechtsreeks was bedoeld voor de mensen. Waarom wordt deze redenering niet doorgezet?

Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) is van mening dat het herindiceren van cliënten onder zorgkosten valt. "Hier help je mensen rechtsreeks mee, dus dit valt prima te rechtvaardigen." P21 en De Liberalen benadrukten het met de wethouder eens te zijn."

"Maar het betreft hier toch geen noodsituatie?", vroeg Leen Vernie zich af. "Dit is gewoon geld dat nodig is om werk te verrichten. Paul Heijmerink (P21) heeft mij herhaalde malen uitgelegd dat dit geld er niet is om uit te geven, maar om op de plank te houden voor noodsituaties."

Paul Heijmerink zei hierop: "We hebben de reserve gemaakt vanuit onze zorgen over de behoorlijke risico's die Bunnik zou lopen, wanneer het geld vanuit de overheid voor het sociale domein onvoldoende zou blijken te zijn. Dat blijkt nu het geval. Deze zorgreserve is precies daarvoor bedoeld."

Vervolgens stemden alle fracties, ook het CDA, in met het voorstel. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie