Toneelgroep BeZeT brengt 'Een gekkenhuis in het ziekenhuis'

30 december 2015 om 00:00 Algemeen

Op donderdag- en vrijdagmiddag wordt er gespeeld voor diverse afdelingen van de Zonnebloem. Dit zijn besloten voorstellingen. Dit wilde BeZeT al langer en de verschillende Zonnebloem afdelingen zijn erg enthousiast. Er zou eerst één middag gespeeld worden, maar vanwege de vele aanmeldingen worden het er nu twee. Dit jaar wordt er dan ook niet in het Wapen van Werkhoven opgetreden.

Locatie voor alle voorstellingen is dit jaar: De Kersepit (Wim Oskams fruit, Werkhovenseweg 19a, Werkhoven). Vrijdag aanvang 20 uur, zaal open 19:30 uur en zaterdag aanvang 19:30 uur, zaal open 19 uur.

"Het is een leuk stuk in drie bedrijven", vertelt Ineke van Loenen. "Het is geschreven door Wilma Renes-Leertouwer. In het Catharijne ziekenhuis heerst chaos. Wegens plaatsgebrek - als gevolg van een verbouwing - wordt zaal 13 in gebruik genomen. Een zeer verouderd hok, zonder faciliteiten. De een na de andere verpleegkundige meldt zich ziek en hoofdzuster Reina moet zich zien te redden met de verwijfde broeder Ernst-Paul en de sullige en trage zuster Bep. Uit nood vraagt zij de twee interieurverzorgsters Janny en Ilona te helpen als verpleegster. Dan vult de zaal zich met patiënten. Meneer Cohen, net van de OK is, zeker het 1ste bedrijf geen moeilijke patiënt. Meneer Kuypers daarentegen is veeleisend en misschien ook niet de patiënt waar hij zich voor uitgeeft. Mevrouw Visser is lief, maar slechthorend. En dat is niet altijd even makkelijk. Het plekje bij het raam is bij iedereen geliefd en zorgt daardoor ook nog wel eens voor verwarring. Gelukkig maakt dokter Bouwer regelmatig zijn ronde over zaal 13. Maar of de patiënten daar nu zo veel beter van worden…?"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie