Sporthuis en Reinaerde adopteren trapveld

Algemeen

Sporthuis Bunnik is verantwoordelijk voor het onderhoud van praktische alle sportvoorzieningen in de gemeente Bunnik. In de afgelopen zeven jaar is een groot netwerk van relaties opgebouwd die er samen met het Sporthuis voor zorgen dat al het werk daarvoor gedaan wordt. Rond de decembermaand worden er vaak kerstkaarten en presentjes uitgewisseld. Vanaf dit jaar doet het Sporthuis dat dus anders.

Het veldje aan de Zeisterweg in Odijk is het eerste van de drie faciliteiten die geadopteerd worden. Dit trapveldje is een van de weinige voorzieningen in deze hoek van dit dorp voor tieners. Het wordt heel intensief gebruikt waardoor het kaal, hobbelig en hier en daar ook wel gevaarlijk is. Binnen de mogelijkheden wordt het onderhoud tot nu toe in opdracht van de gemeente uitgevoerd.

Voor Sporthuis en Reinaerde is het echter een stuk makkelijker om iets extra's te doen, omdat zij dat kunnen combineren met hun werkzaamheden aan de sportcomplexen in Odijk. Als er bij SV Odijk wordt geprikt en gerold, dan is het een kleine moeite om dat ook op dit veldje te doen. Hetzelfde geldt voor het maaien en het intensieve zomeronderhoud waarbij er wordt ingezaaid en dergelijke.

Vanaf 1 januari staat dit veldje daarom in de het werkprogramma. Dat betekent ook dat het niet direct al veel beter zal zijn, er zal een paar maanden overheen gaan voordat de verbeteringen zichtbaar zijn; gras groeit nu eenmaal niet in de winter. Bij het veldje is een bord geplaatst met afspraken voor het gebruik ervan. Want niet allen de jeugd moet plezier hebben van het veldje, de omwonenden mogen er ook geen last van hebben.

Voor de komende twee jaar gaat het Sporthuis op zoek naar vergelijkbare faciliteiten in Bunnik of Werkhoven. Samen met haar toeleveranciers gaan ze daarbij kijken of onderhoud of een eenmalige opknapbeurt in het bestaande programma past. Ideeën daarvoor zijn van harte welkom via info@sporthuisbunnik.nl.

advertentie