Gemeente verdubbelt aantal zoutbakken voor gladheidsbestrijding

30 december 2015 om 00:00 Algemeen

De negen extra strooibakken staan inmiddels klaar bij de gemeentewerf. De gemeente wil wachten met het daadwerkelijk plaatsen van de bakken op de aangewezen locaties tot na de jaarwisseling. Om zo te voorkomen dat de nieuwe bakken vuurwerkschade kunnen oplopen. Mocht het voor het einde van dit jaar toch gaan vriezen, dan zal de gemeente de extra bakken direct plaatsen.

Met deze (bijna) verdubbeling geeft het college uitvoering aan de motie van de gemeenteraad van 5 november. Wethouder Rob Zakee gaf toen aan dat uitbreiding van de strooiroutes te kostbaar was, maar dat hij positief stond tegenover extra bakken. Zakee: "Wij vinden het als gemeente belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en zelfredzaam zijn. Door extra strooibakken te plaatsen helpen we mensen daarbij en bevorderen we de veiligheid van kwetsbare groepen."

Om zicht te krijgen op wat de inwoners van Bunnik vinden is via het Burgerpanel, de website, social media en de gemeentepagina een enquête over de strooibakken en gladheidsbestrijding uitgezet. Op die enquête kwamen 83 reacties binnen. De locaties van de huidige tien bakken zijn prima. Extra bakken zijn welkom, bleek uit de reacties. De nieuwe locaties zijn mede op basis van die enquête tot stand gekomen.

Bijna alle respondenten vinden dat inwoners zelf moeten zorgen dat hun stoep schoon en begaanbaar blijft. De gemeente zal deze winter op haar website en via andere kanalen informatie geven hoe zij bij winters weer de openbare ruimte schoon en begaanbaar houdt en hoe inwoners kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid en welzijn en die van hun (kwetsbare) buren en buurtgenoten.

Kijk voor de locaties van de strooibakken op www.bunnik.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie