Petitie tegen verkoop snippergroen

Algemeen

Openbaar groen in de uitverkoop

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN - Momenteel circuleert er via de mail een petitie tegen de verkoop van snippergroen. De oproep luidt: "Wilt u ook uw stem laten horen tegen de beslissing van B&W om het Bunnikse snippergroen in de uitverkoop te doen?" De uitkomst van deze petitie wordt in januari aangeboden aan de gemeenteraad.

Initiatiefnemers zijn Jan Kleynen, Wim Schoonhoven en Gerard Ruis, alle drie woonachtig in de gemeente Bunnik. De vraagstelling in de petitie is tweeledig. De eerste vraag is of de gemeente Bunnik de verkoop van snippergroen moet staken. De tweede vraag of de verkoop zoveel mogelijk moet worden teruggedraaid.

Over het Eikenpad in Bunnik is al veel commotie ontstaan. Daar is de bevolking tegen elkaar opgezet, menen de initiatiefnemers. "Wat niet goed is voor de sociale cohesie", aldus Jan Kleynen. Verder speelt deze problematiek bij de Koekoeksbloem in Odijk. En in Bunnik nog langs het Bezembinderspad en bij de entree van het dorp op de hoek van de Provinciale weg met de Van Zijldreef. Jan Kleynen: "Het gaat hier om een rampzalig idee. Dit groen is natuurschoon, in een dorp dat bekend staat om zijn groenstructuur. Op het Bezembinderspad wandelen mensen, dit wordt op één meter na verkocht. Voor een dermate lage prijs dat het eigenlijk wordt weggegeven. Het gaat hier om een wandelroute naar de Kromme Rijn en het Theehuis."

Kleynen vraagt zich af waarom dit gebeurt: "Het gaat om een bezuiniging die hooguit 3 ton oplevert, zoals al eerder in 't Groentje is vermeld. Het is toch te gek om los te lopen dat je dit opoffert. Zeker als je vergelijkt hoeveel geld er is verdwenen aan Odijk-west, dan zijn dit maar een paar centen." Jan Kleynen was huisarts in Utrecht, inmiddels gepensioneerd, en het is voor het eerst dat hij in actie komt. "Ik woon al 40 jaar in Bunnik en ik heb me in mijn leven nooit erg kwaadgemaakt op het beleid van de gemeente Bunnik. Maar dit mag echt niet gebeuren!"

De petitie staat nog tot 15 januari online. Het is de bedoeling om de uitslag op 21 januari bij de raadsvergadering aan te bieden. De initiatiefnemers zouden het liefs zien dat alles wordt teruggedraaid, dus ook de verkopen van het Eikenpadplantsoen. "Deze aantasting van het openbaar groen moeten we zien te voorkomen. Het gaat hier om groen van de hele Bunnikse bevolking."

Mocht u ook via de mail de petitie tekst en stembiljetlink willen ontvangen, stuur dan een mail naar: snippergroenkanniet@gmail.com . (KJ)

advertentie
advertentie