Huiskamer van Odijk maakt vliegende start

30 december 2015 om 00:00 Algemeen

De subsidie bestaat uit een bedrag van 7500 euro om de activiteiten mee op te starten. Hiermee kan bijvoorbeeld een website worden gemaakt. Het bedrag van 12.500 euro is bedoeld voor 2016. Dit geld wordt gebruikt om leden te werven. De Huiskamer heeft momenteel 80 leden. Het is de bedoeling om door te groeien naar 500 leden. "Dat zijn 500 voordeuren", aldus voorzitter Rens van den Boom. "Dat is 25 procent van Odijk. We willen graag in elke straat van Odijk 1 of 2 contactpersonen hebben - want we worden een organisatie die dicht bij de mensen staat. De contactpersonen kunnen goed in de gaten houden wat de behoeften en de problemen zijn. Hen willen we vragen huis-aan-huis aan te bellen om te vragen of mensen lid willen worden van de coöperatie. Een lidmaatschap kost 2 euro per maand."

Verder kan de Huiskamer van Odijk met de subsidie twee beroepskrachten aanstellen. "Vanwege de vele vrijwilligers is een vrijwilligerscoördinator voor het bewaken van de kwaliteit en de continuïteit wel nodig. De andere medewerker wordt een netwerker, die vraag en aanbod bij elkaar kan brengen. Gedacht wordt aan een halve fte samen."

De gemeentelijke subsidie is alleen voor 2016 afgesproken. Rens van den Boom: "Hoe meer leden we hebben, hoe minder subsidie we nodig hebben. We verwachten vanaf 2019 zonder subsidie te kunnen functioneren."

Momenteel draaien de diensten 'Chauffeur van Odijk' en de 'Helpende Hand van Odijk' proef. Begin volgend jaar gaat de 'Boekenkast van Odijk' beginnen en kort daar achteraan de 'Raadkamer van Odijk'. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie