Nieuwjaarsconcert Constantia

4 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Agnes Corbeij

WERKHOVEN Traditioneel begon Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven het nieuwe jaar met een concert op de eerste zondag van het jaar. De zaal van het Wapen van Werkhoven zat helemaal gevuld en het publiek - jong en oud - genoot zichtbaar van het afwisselende programma met klassieke muziek, moderne muziek zoals Anouk en traditioneel, zoals de Amsterdamse grachten.

Constantia's nieuwjaarsconcert is als vanouds de traditionele muzikale aftrap van het nieuwe jaar. Ernst de Klein: ,,We wensen iedereen een zeer voorspoedig 2016 en wij zullen daarbij graag de muzikale omlijsting verzorgen. We beginnen vandaag." De middag begon met het saxofoonkwartet, gevolgd door de percussiegroep en het fanfareorkest. Elk jaar staat er weer een totaal nieuw programma op de planken. Ondanks het feit dat het jaarlijks concert van Constantia nog niet lang geleden was, kwam er veel nieuw repertoire voorbij.

Het nieuwjaarsconcert is voor vele Werkhovenaren ook een gelegenheid om dorpsgenoten een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dat werd dan ook uitgebreid gedaan, voor, tijdens en na het concert. Een bijzonder moment tijdens het concert was de aandacht voor Jan van Lunsen. Hij is al 65 jaar lid van de vereniging en stopt nu met muziek maken bij Constantia. Zijn kleinzoon Luuk volgt hem op. Wel blijft Jan actief als beheerder van het clubgebouw.

Iedereen die geïnteresseerd is in muziek maken bij Constantia, is welkom om eens langs te komen. Er zijn lessen algemene muzikale vorming, voor kinderen uit groep 2 t/m 4. Ook is er les voor de blokfluit, dit is een meerjarige opleiding en is bedoeld als kweekvijver voor het fanfareorkest. Daarnaast zijn er lessen in koper, percussie en saxofoon. De eerstvolgende gelegenheid om Constantia te horen spelen in het openbaar, is met carnaval. Op 30 januari is de optocht in Werkhoven en op 7 februari in Odijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie