Koersbalvereniging te Odijk
Koersbalvereniging te Odijk Richard Thoolen

Leuk toernooi koersbal voor senioren

30 maart 2018 om 19:38 Sport/sport

Vrijdag vond in sporthal De Lindenhof te Odijk een toernooi koersbal plaats waar door drie koersbalverenigingen aan werd deelgenomen.

Organiserende vereniging Koersbalclub van Odijk had de koersbalclubs uit Cothen en Wijk bij Duurstede uitgenodigd om samen een toernooitje te spelen. Bij koersbal bestaat een team uit twee personen die moeten proberen om 4 ovale ballen zo dicht mogelijk naast een wit doelballetje te rollen. Het lijkt in deze op het bekendere Jeux des Boules, met verschil dat je bij koersbal de bal niet mag gooien maar alleen rollen. Omdat de bal enigszins ovaal is en voorzien van extra gewicht rolt deze niet in een rechte lijn maar legt een kromming af, wat de koers genoemd wordt. Ter plekke werden de teams door loting samengesteld zodat niemand met iemand van zijn eigen club kwam te spelen. Het ging dan ook niet om het winnen, maar vooral om de gezelligheid.

Een teleurstelling was dat het organiserende echtpaar, dhr en mevrouw Snellenberg er niet bij kon zijn vanwege een ziekenhuisopname van mijnheer Snellenberg. Gelukkig kon de organisatie worden overgenomen door Gé Smits en Marijke van der Vorm. Het werd een leuke dag waar de senioren veel plezier aan beleefden. Lees meer over dit leuke evenement in 't Groentje van woensdag 11 april.

Zo is goed te zien dat de koersballen niet helemaal rond zijn.
Eeven de ballen weer bij elkaar harken.
Gé Smits demonstreert hoe er gemeten wordt.
Zo, alles ligt klaar voor de volgende ronde.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De winnende teams van de ROOD-kant.
Afbeelding
De winnende teams van de BLAUW-kant.
Nog even gezellig nazitten met een hapje en een drankje.
Frits Kools leek veel op een bekende filmster uit de animatieserie Up.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie