Kerkklokken in Bunnik op hol geslagen

27 maart 2018 om 14:55 lokaal

BUNNIK De kerkklokken in Bunnik zijn op hol geslagen. De afgelopen dagen werd het dorp om middernacht en 's ochtends om 6.00 uur wakker door klokgelui uit de Sint-Barbarakerk.

Bij de renovatie vorig jaar heeft de katholieke kerk automatische tijdsynchronisatie gekregen. Daardoor verliep het omzetten naar wintertijd vanzelf. Toen afgelopen weekend de zomertijd inging raakte het uurwerk in de war. "Het luiden van de klokken voor het angelusgebed, normaal om 18.00 uur en om 12.00 uur, is met zes uur verschoven", legt beheerder John Meijer uit. "Dan hoor je dus om 6.00 uur 's morgens al het angelus en dat is niet de bedoeling." Ook om middernacht klonk het klokgelui.

Een kerkvrijwilliger is vanmorgen de ladder opgegaan om het mechaniek handmatig bij te stellen. Om 12.00 uur klonk het gebeier weer en dat was voor heel Bunnik het teken dat het de komende nacht stil zou moeten blijven.

Het instellen van de zomertijd moet kennelijk ieder jaar handmatig gebeuren om de klokken op tijd te laten luiden, laat Meijer weten. De wijzers van het uurwerk bleven overigens wel de juiste tijd aangeven.

Bron: RTV Utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie