De lezer geeft aan welke proef er afgelegd dient te worden.
De lezer geeft aan welke proef er afgelegd dient te worden. Richard Thoolen

Veldruitercompetitie gaat van start

27 maart 2018 om 19:30 Sport/sport

WERKHOVEN Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart openen de Veldruiters de competitie op de eigen locatie op de Weerdenburgselaan in Werkhoven. Van april tot en met september zijn er elke maand één of twee dressuurwedstrijden.

Richard Thoolen 

Vorig jaar heeft de vereniging een andere insteek genomen: gekozen is voor een kleinschaligere opzet met meerdere wedstrijden gedurende het hele seizoen, in plaats van een groots concours hippique. Een competitie bestaande uit 8 wedstrijddagen, waarvan de deelnemers er minimaal 4 moeten rijden om kans te maken op een geldprijs. Na afloop van het seizoen is de nieuwe insteek geëvalueerd en de ervaringen bleken positief. De wedstrijden werden goed bezocht en de deelnemers waren enthousiast. Reden genoeg voor de organisatie om het dit seizoen weer zo te gaan doen.

Programma Na de openingswedstrijden op 30 en 31 maart volgen er dressuurwedstrijden op 11 en 12 mei, 10 juni, 7 juli, 12 augustus en een finale op 8 september. Eva van Zutphen is bestuurslid van de Veldruiters en geeft nadere informatie. Van Zutphen: "We zijn een leuke paardensportvereniging zonder poeha. We richten ons voornamelijk op dressuur. We hebben iets meer dan 100 leden. We zijn geen manage, dus lidmaatschap vereist wel dat je over een eigen paard of pony beschikt. We schrijven onze competitie uit voor pony's en paarden combinaties, in de klasse B t/m M2. We beschikken over een mooie bak op een mooie locatie. We hebben ons clubhuis onlangs met een aantal vrijwilligers gerenoveerd, waardoor het er weer netjes en gastvrij uitziet. Publiek is van harte welkom om te komen kijken en iets te nuttigen in ons gezellige clubhuis."

Verdere informatie is beschikbaar op de website: www.veldruiters.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie