midlandia 1 blijft in de 3e klasse!

27 maart 2018 om 10:52 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 24 maart stond de belangrijke wedstrijd om het klassenbehoud op het programma. Blauw-Zwart uit Wierden was de tegenstander en die was aanwezig ook! Met een bus vol supporters waren zij afgereisd om hun club aan te moedigen. Samen met alle support die voor Midlandia kwam, zorgde dit voor een bomvolle sporthal de Tol en een heerlijke ambiance.

Na de winst van 15-17 op Ons Clubje had het eerste genoeg aan gelijkspel. Aan de andere kant was er voor Blauw-Zwart maar één kans om in de 3e klasse te blijven en dat was door te winnen. Vooraf waren een aantal spelers bij de eerste wedstrijd tussen Ons Clubje en Blauw-Zwart wezen kijken en hadden gezien dat Blauw-Zwart voornamelijk over de dames speelden. Taak aan de rood-zwarte dames en heren om ervoor te zorgen dat die dames onschadelijk gemaakt werden.

Onder luid gejuich van het publiek en in het veld zichtbaar gespannen koppies gaf scheidsrechter Ligt het startsein voor de wedstrijd.

De spanning was duidelijk te merken aan het begin van de wedstrijd. Slordig en gehaast spelen zorgde ervoor dat  Midlandia niet overtuigend de betere ploeg was. Blauw-Zwart merkte dat er misschien toch wat te halen viel en pakte brutaal de voorsprong. Midlandia liet het niet gebeuren om met een achterstand de kleedkamer op te zoeken. Blauw-Zwart dacht de voorsprong vast te houden tot en met de rust door tijd te rekken bij het uitbrengen van de bal, maar de scheids ging hier niet mee akkoord. Midlandia kreeg de bal mee en daardoor kon Roy nog mooi de gelijkmaker binnen schieten.

In de rust werd er nog even gehamerd op het feit dat Midlandia haar eigen spel moest blijven spelen en zich niet moest laten meeslepen door het snelle spel van Blauw-Zwart. Verder was het belangrijk om goed te blijven voorverdedigen zodat Blauw-Zwart moest gaan schieten.

Na de rust was het eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Hoewel Midlandia wel steeds op voorsprong kwam, kwam het maar niet los van de blauw-zwarte formatie. Met nog een paar minuten te gaan, stond er een stand van 15-15 op het scorebord. Het publiek van Midlandia ging er nog eens achter staan en met een rake vrije bal zorgde Marcella voor de 16-15. Met nog ongeveer 2 minuten op de klok, zorgde Annick met een mooi kansje onder de korf voor de eindstand van 17-15.

Het behoud in de derde klasse werd gevierd alsof Midlandia kampioen was geworden, maar zonder alle support was dat feestje minder leuk geweest! DANK DAARVOOR!