Pijnlijk verlies voor Celeritas in de slotfase

26 maart 2018 om 00:43 Sport/sport Deel je nieuws

Celeritas ging zondag op bezoekbij het Haagse Hercules, een van de ploegen die in de onderste regionen verkeren. Voor het goed presterende team uit Bunnik zou dit een niet te moeilijke opgave moeten zijn om zo de verdienstelijke 5e plaats definitief veilig te stellen. Het resultaat kwam niet tot stand zoals werd verwacht, Celeritas presteerde onder de maat en kwam met een nederlaag naar huis. Na afloop heerste er onbegrip over deze onverwachte nederlaag.

Het was steeds Hercules dat dat met een kleine voorsprong aan de leiding bleef, na ongeveer 15 minuten spelen leek Celeritas terug te komen bij een 7-6 stand. Het was de thuisploeg die een tandje bijzette en uitliep naar een 13-9 voorsprong, Celeritas zag voor  rust nog wel kans  de achterstand te verkleinen tot 15-13 maar verder kwamen ze niet. Bij de hervatting volgde er een opleving bij  Celeritas, binnen enkele minuten stond er 16-16 op het scorebord en leek het lek boven water. Dze fase was echter van korte duur, weer namen de gastheren een voorsprong van 2 doelpunten. Bij de stand van 22-22 kwamen de ploegen op gelijke hoogte, en met nog minder dan 10 minuten te spelen kwam Celeritas voor het eerst aan de  leiding bij 23-24. In de resterenede tijd ging het fout, Hercules scoorde nog driemaal terwijl Celeritas er niets tegenover stelde en een 26-24 nederlaag naar huis moest. Zondag 8 maart zal de beslissing gaan vallen, koploper Westlandia komt voor de laatste wedstrijd naar Bunnik, bij winst zijn de Naaldwijkers kampioen. Misschien kan Celeritas voor een verrassing zorgen, het zal spannend worden in sporthal de Tol.