Dit artikel wordt u aangeboden door Fysio Vandaag
Dit artikel wordt u aangeboden door Fysio Vandaag Fysio Vandaag
de specialist

De oplossing bij chronische peesblessures

15 december 2020 om 13:19 Advertorial_1

BUNNIK FysioVandaag blijft innoveren. Recent opende de fysiopraktijk een vestiging in Bunnik. En sinds kort bieden ze een unieke behandeling aan voor mensen met langdurige peesklachten: percutane Electrolyse (PE, ook wel bekend als EPTE). Een uitkomst voor iedereen met klachten aan achillespees, ellenboog, hielspoor, schouder of knie die van alles geprobeerd hebben zonder resultaat tot nu toe. 

Frank Robertz is eigenaar en fysiotherapeut bij FysoVandaag: ,,Wij behandelen veel chronische peesgerelateerde klachten met de allernieuwste kennis en technieken. Zo zijn we recent gestart met een innovatieve behandelmethode bij langdurige spier- en peesklachten: Percutane Electrolyse (PE) of ook wel EPTE genoemd. 

ECHOGELEIDING Frank legt uit: ,,Je kunt het zien als dry needling met een toevoeging. Je ziet de naald onder echogeleiding op je scherm. Daardoor kun je exact zien waar de pees geïrriteerd is en heel precies behandelen. Er loopt een stroompje door de pees waardoor de zuurgraad veranderd in het weefsel en het herstel als het ware ‘aangezet’ wordt.”

TOTAALPLAATJE EPTE/PE is een uitkomst bij langdurig en chronisch geïrriteerde pezen, zoals de achillespees en de kniepees. Frank: ,,De EPTE/PE therapie is onderdeel van een behandeling. Het is een combinatie van oefeningen, spieren losmaken, een eventuele zoolcorrectie en inzicht verkrijgen in de belasting van de pees. Het zijn diverse factoren bij elkaar die je moet aanpakken om een klacht op te lossen.”

POSITIEVE WERKING Lisa Bos is als Fysiotherapeut werkzaam in de nieuwe vestiging in Bunnik en zal de EPTE/PE behandelingen gaan uitvoeren. ,,Er zijn inmiddels meerdere studies uitgevoerd naar de behandeling. De positieve werking en de resultaten zijn veelbelovend.” Een behandeling staat niet op zichzelf. Lisa: ,,Na een uitgebreide intake, start een traject van ongeveer 5 behandelingen. Het is een geïntegreerde behandeling welke bestaat uit meerdere factoren. Na de eerste sessies kunnen we de resultaten beoordelen.” De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering en kost € 75,- per keer. 

SPECIALISTEN FysioVandaag is specialist in het behandelen van klachten aan knie, enkel, rug en schouder. Naast de reguliere behandelingsmethoden, maken de fysiotherapeuten van FysioVandaag gebruik van diverse specialistische behandelingsmethoden . Denk aan shockwave therapie en flywheeltraining. 

GRATIS INLOOPSPREEKUUR FysioVandaag is geopend in de avonduren. Op maandagavond is er een gratis inloopspreekuur om 21.30 uur. Je kunt er terecht met al je vragen. Van jong tot oud is welkom. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Op fysiovandaag.nl vind je de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging en een online inschrijfformulier. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie