De vlag wappert vandaag om aandacht te vragen voor de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens
De vlag wappert vandaag om aandacht te vragen voor de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens Pixabay

Vlag wappert wegens Internationale Dag voor de Rechten van de Mens

10 december 2020 om 14:00 Maatschappelijk

ODIJK Vandaag wappert de vlag bij het gemeentehuis in Odijk, wegens de zeventigste editie van de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. In de gemeente Bunnik wordt hier elk jaar aandacht aan besteedt, maar voor het eerst wappert dit jaar ook de vlag op 10 december. 

door Agnes Corbeij

Al jaren wordt ieder jaar een lezing georganiseerd rondom deze dag, door de coalitie van de Mensenrechten. Deze coalitie bestaat uit een aantal lokale vrijwilligersorganisaties, namelijk het Humanistisch Verbond, de Werkhofgemeenschap, de Rooms Katholieke en Protestantse Kerkgemeenschappen, Vluchtelingenwerk, Bahá’i en Amnesty International. Sinds de aanslagen op het WTC in de VS in 2001 organiseert deze groep mensen ieder jaar een lezing rondom het thema mensenrechten. Dit jaar kan de lezing niet doorgaan, maar de groep is al bezig met de voorbereidingen van hun jubileumjaar 2021. 

In zijn blog op de website van de gemeente verwijst burgemeester Ruud van Bennekom ook naar deze dag en noemt hij de lezing. Ook benoemt hij de actie ‘Write for Rights’ van Amnesty International in de bibliotheek. ,,Afgelopen jaren nam ik deel door in de bieb brieven te schrijven voor mensen die onterecht zijn gevangen gezet of worden bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. Dit jaar was ik vanwege de corona-maatregelen niet in de bibliotheek, maar stuurde ik de brieven online vanaf www.amnesty.nl.”

Van Bennekom verheugt zich op volgend jaar. ,,Volgend jaar reken ik weer op een mensenrechtenlezing in het gemeentehuis en de schrijfmarathon in de bibliotheek. Want mensenrechten zijn niet vanzelfsprekend en aandacht voor dit onderwerp blijft nodig.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie