Afbeelding
To Sytsma

Inwoners Bunnik ontvangen meeste kerstkaarten van provincie Utrecht

3 december 2020 om 09:34 Maatschappelijk

BUNNIK Bunnikers ontvangen de meeste kerstkaarten van de provincie Utrecht. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Ook in Woudenberg en Montfoort bezorgt de postbode veel kerstkaartjes. Kaartje2go deed onderzoek onder de ruim 1 miljoen kerstkaarten die in 2019 besteld werden bij de kaartenwebshop.

Verder blijkt dat inwoners van Vianen de meeste kerstkaarten op de bus doen. Ook in Eemnes en Leersum worden veel kerstkaartjes verstuurd. Helaas zien inwoners van de stad Utrecht de minste kerstkaarten op de deurmat vallen.

Als het gaat om de provincie die de meeste kerstkaartjes ontvangt, moet Utrecht het afleggen tegen kampioen Flevoland. Ook in Drenthe en Zeeland kunnen veel kerstkaartjes verwacht worden. Utrecht moet het doen met een zevende plek. De deurmatten in Zuid-Holland liggen het minst bezaaid met kerstkaartjes.

Corona lijkt einde te maken aan onpersoonlijke kerstgroet

In opdracht van Kaartje2go deed onderzoeksbureau Marketresponse daarnaast onderzoek naar kerstkaarten sturen in coronatijd. Volgens 59% van de Nederlanders is de pandemie een goede reden om een kerstgroet als “Prettige kerstdagen” wat persoonlijker te maken. Vorig jaar schreef nog 32% een kerstwens waar wat meer tijd in gestoken was. Van de respondenten die kerstkaartjes gaan versturen geeft bijna de helft aan dat corona een goede reden is voor een kerstkaart. Het onderzoeksbureau deed een representatieve peiling onder 773 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Ruim de helft meer kerstkaarten

Kaartje2go verwacht in elk geval een recordaantal kerstkaarten te versturen deze decembermaand. Marketing manager Mark van Kasteren geeft aan: ,,Door de coronacrisis zijn Nederlanders dit jaar veel eerder met kerst bezig. Dat zien we ook aan het aantal kerstkaartbestellingen. Klanten bestellen hun kerstkaartjes dit jaar veel eerder dan normaal. In vergelijking met vorig jaar gingen er al ruim de helft meer kerstkaarten door onze machines.”

Kaartje2go.nl is marktleider op het gebied van online kaarten sturen. Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf ruim 25.000 kaarten per uur. De kaartenwebshop is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 11 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie