De Stevensbollen worden ook dit jaar verkocht
De Stevensbollen worden ook dit jaar verkocht St. Stevenskerk

Werkhovense oliebollen bestellen kan vandaag en morgen nog

30 november 2020 om 20:00 Maatschappelijk

WERKHOVEN Net als ieder jaar bakken vrijwilligers van de St. Stevenskerk in Werkhoven weer oliebollen, om de kas van de kerk een beetje aan te vullen. De Stevensbollen kunnen besteld worden voor 3 december en op 10 december worden ze gebakken en vers aan huis bezorgd. 

Ook deze actie kan niet uitgevoerd worden zoals normaal, omdat de vrijwilligers dan met 15 man in een kleine ruimte staan om te bakken, inpakken, opruimen, beslag roeren, etcetera. Dat kan nu niet. Het komt allemaal best precies, omdat de baktemperatuur gelijk moet blijven, anders worden de oliebollen bijvoorbeeld te vet. Wim Oskam: ,,Dit is opgelost door het met een aantal gezinnen van onze familie te doen, die als gezin wel dicht bij elkaar mogen staan.” Daardoor kan er met een man of acht gebakken worden en gaat het lukken om minimaal 4000 oliebollen te bakken. Zoveel waren er tot maandag besteld. 

Andere jaren waren ook lokale verenigingen actief om de oliebollen huis aan huis te verkopen. Door de coronamaatregelen kan dat dit jaar niet. Daarom worden de oliebollen vooraf besteld en bij iedereen aan de deur gehangen. Ook werden altijd oliebollen afgenomen door bedrijven, dat gebeurt dit jaar niet, omdat er geen oudejaarsborrels georganiseerd kunnen worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie