Keukengesprekken
Keukengesprekken Provincie Utrecht

Open keukengesprekken starten 14 december 2020

27 november 2020 om 09:13 Politiek

UTRECHT Een dialoog over het beleid en de manier waarop de provincie Utrecht haar werk doet. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten voor ogen met de zogenaamde Open keukengesprekken die ze eind dit jaar en volgend jaar meerdere keren organiseert. ,,Elkaar fysiek ontmoeten kan even niet, dus ontmoeten we elkaar digitaal. Het eerste gesprek vindt plaats op maandag 14 december. U bent allen van harte welkom om aan de digitale tafel te schuiven.”

Het eerste gesprek staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar en de Utrechtse belangen die het college bij de formatie van een kabinet voor het voetlicht wil brengen. ,,De provincie Utrecht staat bekend met haar gezonde, groene, duurzame woonomgeving en als topregio met een innovatieve kenniseconomie en sterke economie. We nodigen u uit om uw perspectief te delen over hoe we het verhaal van Utrecht in Den Haag kunnen vertellen.”

RECEPT VOOR DE TOEKOMST En dat is slechts het begin. ,,In 2021 zien we onze inwoners en onze partners zoals gemeenten en bedrijven graag terug om op meerdere momenten samen in gesprek te gaan over specifieke opgaven die voor ons liggen. Na afloop van ieder gesprek bundelen we de opgedane inzichten in een steeds groeiend Recept voor de Toekomst. Dit recept biedt toekomstperspectief op onze bijzondere Utrechtse manier van samenwerken.”

Het eerste Open keukengesprek vindt plaats op 14 december 2020 van 16.00 tot 17.30 uur.

WAAROM OPEN KEUKENGESPREKKEN In 2019 waren de verkiezingen voor Provinciale Staten. De huidige coalitie heeft er toen voor gekozen om input op te halen bij samenwerkingspartners, inwoners en andere overheden. Tijdens deze twee dagen werd er op open en constructieve wijze input geleverd voor het coalitieakkoord. In het uiteindelijk coalitieakkoord is opgenomen: ,,In navolging van het raadplegen van de Utrechters bij de totstandkoming van dit coalitieakkoord, vragen we iedereen ons jaarlijks feedback en advies te geven; over de voortgang van de realisatie van maatschappelijke opgaven, de gehanteerde bestuursstijl en de samenwerking.”

Dat heeft geresulteerd in de Open keukengesprekken; gesprekken waarin de provincie een kijkje in de keuken gunt en aan de keukentafel op ontspannen wijze met elkaar in dialoog gaat. Ieder gesprek levert input op voor het Recept voor de toekomst, een groeidocument dat inwoners en de provincie in staat stelt duurzaam samen te werken.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van Provincie Utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie