Vincent de Wit van SV Odijk en Ad Boïng en Ruud van Hilten van Sporthuis Bunnik.
Vincent de Wit van SV Odijk en Ad Boïng en Ruud van Hilten van Sporthuis Bunnik. Agnes Corbeij

Samenwerking leidt tot ‘nul op de meter’ voor SV Odijk

3 november 2020 om 12:32 Voetbal

ODIJK Het zijn moeilijke tijden voor sportverenigingen en toch worden bij SV Odijk binnenkort de oude gaslampen aan het veld vervangen door duurzame LED verlichting. Dit is mogelijk door een samenwerking met het Sporthuis en Twelve Lighting. 

Zaterdag werden de handtekeningen onder de deal gezet. Voorzitter van SV Odijk Vincent de Wit: ,,Het is alsof de lampen dat wisten, want donderdagavond gingen ineens drie van de zeven lampen stuk.” 

De veldverlichting is aan vervanging toe, maar nieuwe lampen vergen een investering. Het onderhoud van de velden is de verantwoordelijkheid van Sporthuis Bunnik. Ad Boïng, bestuurslid van het Sporthuis: ,,LED verlichting levert een flinke besparing op in de energiekosten. Die kan oplopen tot 80 procent. Dat is binnen vijf jaar terugverdiend.”

De vereniging heeft goede contacten met Twelve, een bedrijf dat in de Galgenwaard zit en zich gespecialiseerd heeft in kassasystemen, koffiemachines en verlichting bij sportaccommodaties. Door het contact tussen Sporthuis en Twelve te leggen, zorgde de vereniging ervoor dat de LED verlichting snel een feit is.

Eerder investeerde de club zelf al in zonnepanelen. Met de aanschaf van de LED verlichting wordt de club energieneutraal. Penningmeester Kees Vermeulen: ,,We hebben straks nul op de meter.” Toch gaat de vereniging ook de verlichting in de kantine en kleedkamers nog gefaseerd vervangen voor LED verlichting.

Ondanks de stilgelegde competitie en de gesloten kantine, zit de vereniging niet stil. Vorige week werd ook een panna veldje voor de allerkleinsten geplaatst, die werd aangeboden door de club van honderd.

Vincent de Wit, voorzitter van SV Odijk, tekent de overeenkomst voor de aanschaf van LED verlichting
Ruud van Hilten, voorzitter van Sporthuis Bunnik, tekent de overeenkomst voor de aanschaf van LED verlichting.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie