Afbeelding
RTV Utrecht

Veiligheidsregio Utrecht raadt af langs de deuren te gaan met Halloween en Sint-Maarten

30 oktober 2020 om 20:08 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Vier Halloween en Sint-Maarten dit jaar niet buiten. Die dringende oproep doet de Utrechtse Veiligheidsregio. Kinderen gaan traditiegetrouw langs de deuren om snoep op te halen, maar dat is dit jaar geen goed idee vanwege het coronavirus.

Ouders wordt gevraagd om Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november) binnen te vieren met hun kinderen. ,,Hoe verleidelijk het ook is om naar buiten te gaan, aanpassen van ons gedrag is de sleutel om besmettingen met het coronavirus samen onder controle te krijgen”, schrijft de Veiligheidsregio.

,,We moeten het echt nog even volhouden”, zegt Peter den Oudsten. Hij is naast burgemeester van Utrecht ook voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). ,,Hoe beter wij ons best doen het virus te helpen bestrijden, hoe sneller we weer samen gezellige dingen kunnen doen.”

Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse Ronde van Sint Maarten in Utrecht niet doorgaat. Wel komt er een online viering. Ook wordt de film ‘De Ronde van Sint Maarten at Home’ op 11 november uitgezonden op RTV Utrecht en UStad.

Niet overal in Nederland wordt het afgeraden om Halloween en Sint-Maarten buiten te vieren. Veiligheidsregio’s in Gelderland, Brabant, Limburg en de drie noordelijke provincies willen zo’n dringende oproep niet doen. Een van hun argumenten is dat kinderen een relatief kleine rol spelen in de verspreiding van het virus.

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie