Vorig jaar maakten Werkhovense kinderen duidelijk dat ze erg veel zin hebben in een skatebaan (archief okt 2019)
Vorig jaar maakten Werkhovense kinderen duidelijk dat ze erg veel zin hebben in een skatebaan (archief okt 2019) Kuun Jenniskens

Sponsoren gezocht voor skatepark Werkhoven

30 oktober 2020 om 08:09 Maatschappelijk

WERKHOVEN Vorig jaar namen Joep, Fleur Olivia, Aidan en Julie het initiatief voor een skatebaan. Ze vinden Werkhoven een saai dorp voor hun leeftijdsgroep, die van 7 tot 14 jaar. Speelplekken zijn vooral ingericht voor kleinere kinderen. Op 10 oktober 2019 overhandigden ze 139 handtekeningen aan kinderburgemeester Jette. Inmiddels is de petitie ‘Wij willen een skatepark in Werkhoven’ 399 keer getekend. Op 6 maart 2021 is de feestelijke opening gepland. Je zou zeggen, dat echt helemaal niks de komst van een skatepark in de weg staat. Niet is minder waar. Er is onvoldoende geld.

door Kuun Jenniskens

Caroline van der Ark, moeder van de kinderen Joep en Fleur Olivia, heeft het op zich genomen om voldoende geld bij elkaar te krijgen. Samen met Bunnik Beweegt is er op 10 november een sponsorloop ten behoeve van het skatepark. Kinderen gaan binnenkort in Werkhoven langs de deur met de vraag om hen te sponsoren. De klas die het meeste geld ophaalt, krijgt een professionele skate-les tijdens gym, zodat ze straks veilig kunnen skaten en steppen en heel veel coole tricks en trucs kunnen.           

Ook kunnen inwoners van Werkhoven doneren bij de lokale ondernemers in de pot. Of op rekeningnummer NL06 RABO 0188284125 t.n.v. Stichting Werkhoven Doet! in Werkhoven. En voor lokale bedrijven is een sponsorpakket bedacht zodat alle 8 klassen een skate-les kunnen krijgen. Er is ook al veel geld binnengekomen door goede doelen aan te schrijven.

Waarom een skatepark in Werkhoven?

Een skatepark voorziet in de behoefte van de 8+ jeugd om zich te vermaken in het dorp, aldus Caroline van der Ark. Steppen en skaten is een groeiende sport onder jongeren. Het zorgt voor zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en motorische vaardigheden en de kinderen zijn lekker buiten. Kinderen kunnen er met hun vrienden sporten zonder lidmaatschapsgeld. 

Een jaar na het indienen van de petitie ligt er een voorstel voor een skatebaan op het grasveldje naast het basketbalveld van Jong Nederland, naast het 2e voetbalveld en grenzend aan het lage schoolplein bij de Curtis. Daar komt een coole baan voor beginnende en gevorderde skateboarders, skaters en steppers. Dit voorstel is goedgekeurd door de gemeente, de Delteykschool, Jong NL en Sporthuis Bunnik. 

Voor meer informatie over donaties, neem contact op met carolinevdark@gmail.com.. Vragen aan de gemeente, die het skatepark aanlegt en ook gaat onderhouden, kunnen naar Judith van Putten (J.vanPutten@bunnik.nl).

Hier met kinderburgemeester Jette, die de petitie in ontvangst nam (archief okt 2019)
Het voorlopig ontwerp
Nog meer enthousiasme (archief okt 2019)
Fleur Olivia (11) werkt de onderzoeksgegevens van de enquête nader uit (archief okt 2019)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie