Bestuurder Rob Boerman (KS Fectio) en leerling Mart Hoefnagels verrichten samen de symbolische heropening van de vernieuwde aula van de Barbaraschool.
Bestuurder Rob Boerman (KS Fectio) en leerling Mart Hoefnagels verrichten samen de symbolische heropening van de vernieuwde aula van de Barbaraschool. Barbaraschool

Verbouwing Barbaraschool vrijwel klaar

28 oktober 2020 om 22:48 lokaal Deel je nieuws

BUNNIK – In drie maanden tijd is de Barbaraschool ingrijpend verbouwd om verantwoord ruimte te kunnen bieden aan het groeiende aantal leerlingen. Dat feit is 26 oktober feestelijk ingeluid met de opening van de nieuwe aula. Jarige leerling Mart Hoefnagels mocht deze ruimte openen in het bijzijn van alle kinderen en een select aantal vertegenwoordigers van de gemeente Bunnik, bouwbedrijf VIOS, medegebruiker kinderopvang Partou, enkele ouders en de stichting KS Fectio waartoe de Barbaraschool behoort.  

Aansluitend gingen de kinderen in kleine groepjes uiteen om te overleggen, te tekenen en met elkaar af te stemmen: hoe gaan we de nieuwe aula inrichten, hoe gaan we die gebruiken en welke afspraken maken we daarover met elkaar?  

Bijna klaar 
Met deze kinderbetrokkenheid geeft de Barbaraschool concreet ruimte aan talent, groei en lef; de missie van alle Fectioscholen in de regio. De uitbreiding van de school vindt uitgerekend plaats in het schooljaar waarin Bunniks oudste school 125 jaar bestaat. De bijbehorende feestelijkheden zijn vanwege de coronamaatregelen voorlopig uitgesteld. De reünie bijvoorbeeld – waarvoor al veel aanmeldingen zijn ontvangen – is vooralsnog uitgesteld tot eind juni / begin juli 2021. De komende weken worden de laatste afbouwwerkzaamheden afgerond.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie