Vincent Bijlo
Vincent Bijlo Rob Huibers
column

Bijlo’s BunniksBlik: Snelteststraat

27 oktober 2020 om 12:22 Column

De trots spatte van de letters op mijn brailleregeltje af toen ik de kop in het Groentje las. ,,Bunnik heeft zijn eigen snelteststraat.” Dat hebben we hier toch maar mooi voor elkaar. We hebben heel veel niet, we hebben te weinig betaalbare woningen voor starters, te weinig woningen voor senioren, zodat de woningmarkt op slot zit, onvoldoende sociale huurwoningen, maar we hebben wel een eigen snelteststraat. Ik gloei, ik loop over van trots. Hij ligt op steenworpafstand van ons huis. Zal ik me laten testen? Ik heb gelukkig geen klachten, maar het kan, onze eigen snelteststraat is commercieel. Een test kost 90 euro, geen geld voor een ingezetene van de rijkste gemeente van de provincie Utrecht en binnen een dag weet je al of je het hebt. Een vriend van mij heeft in Amsterdam, daar hebben ze ook een eigen zelfteststraat, een test laten doen, die was negatief. Daar baalde hij nogal van, hij vond het zonde van zijn geld, hij is een positief ingesteld mens.

Ik check even op de site wanneer ik terecht kan. Vandaag nog. Zal ik? Het is toch een experience, zo’n eigen zelfteststraat, for Bunnikers only.

Hee, maar dat blijkt hij helemaal niet te zijn. Ik lees dat mensen uit heel Nederland er terecht kunnen. Dat “eigen” slaat dus alleen maar op het feit dat hij op Bunniks grondgebied ligt. Zoals Bunnik ook zijn eigen snackbars en zijn eigen HEMA en binnenkort zijn eigen Cucina Italiana heeft. Nou, dan hoeft het van mij niet, bovendien, je gaat toch eigenlijk ook niet voor de lol een test doen, alleen voor de experience

Als je een experience wil, dan kan je net zo goed naar de Burger Pop-up Experience, dat is een burgerparticipatieproject bij Brothers, ze hebben daar heerlijke Hoenderikburgers op het menu. Die smaken het lekkerst als je ze op 8 meter afstand van het Jaagpad langs de Kromme Rijn nuttigt, terwijl je geniet van de zichtlijnen en het uitzicht op Kasteel Cammingha. Overigens, waarom staat dat kasteel daar eigenlijk? Het is schandalig dat ze dat indertijd hebben toegestaan, zo’n groot gebouw, pal langs de Kromme Rijn. Daar heeft Houd Bunnik Groen toen geen stokje voor kunnen steken.

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie