Afbeelding
Kuun Jenniskens

Invoering registratie containers (kliko’s) gestart

19 oktober 2020 om 12:44 Overig

BUNNIK Deze week start Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) met de registratie van alle containers in de gemeente Bunnik. Het gaat om containers voor restafval, groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en oud papier. Deze week ontvangen inwoners via de post een brief over de registratie. 

Deze brief bevat informatie over de registratie van de containers en er zijn papieren stickers bijgevoegd. Deze stickers moeten op het deksel van de container(s) worden geplakt, zodat medewerkers van Inovim, die de registratie uitvoert, weten welke containers bij uw adres horen. De medewerkers van Inovim registreren dan de containers, noteren de juiste inhoudsmaat en plakken er een nieuwe registratiesticker op. 

Waarom worden de containers geregistreerd? 

Elk huishouden in de gemeente Bunnik kan standaard gebruik maken van één container voor restafval, één container voor GFT en één container voor papier. Na aanmelding is het mogelijk om een tweede container voor GFT te gebruiken. Containers die geen registratiesticker hebben, en dus niet geregistreerd zijn, haalt RMN voor het einde van het jaar weg.

Wethouder Jocko Rensen: ,,Afval scheiden is goed voor het milieu. Door een maximum aantal containers per huishouden beschikbaar te stellen stimuleren wij afvalscheiding. Alleen huishoudens betalen afvalstoffenheffing en zo zorgen we ervoor dat een huishouden niet meer containers gebruikt, dan waar zij voor betalen Het stickeren is een eenvoudige, voordelige en eerlijke manier om in beeld te hebben en houden hoeveel containers iedereen aanbiedt”. 

Een tweede bruine container voor GFT aanmelden, kan door contact op te nemen met Inovim, via het gratis telefoonnummer 0800-4002050. (maandag t/m vrijdag van 8 tot 18 uur).

Voor vragen over het beleid van de afvalinzameling kunt u terecht op www.bunnik.nl/afval of mail naar e-mailadres info@bunnik.nl.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie