Kruising Werkhovenseweg-Zeisterweg
Kruising Werkhovenseweg-Zeisterweg Agnes Corbeij

Provincie start verbeteren fietsoversteken in Odijk

18 oktober 2020 om 16:23 Verkeer en vervoer

ODIJK Tussen 19 en 26 oktober gaat de provincie Utrecht aan de slag met het verbeteren van twee fietsoversteken bij de Burgweg (N410) in Odijk. Het betreft de oversteek over de Schoudermantel (N229) en de oversteek bij woningbouwlocatie ‘het Burgje’.

 

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, hoeft de weg niet te worden afgesloten. Wel zal er periodiek hinder zijn voor het verkeer dat met bebording en door verkeersregelaars veilig langs de werkzaamheden wordt geleid.

EEN GECOMBINEERDE OVERSTEEK De kruising van de Burgweg (N410) en de Schoudermantel (N229) wordt aangepast op de nieuwe situatie waarin fietsers tussen de Schoudermantel en “Het Burgje” gebruik maken van het nieuwe fietspad aan de noordzijde van de Burgweg. Dit stukje fietspad is door de gemeente Bunnik aangelegd, vooruitlopend op de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de gehele N410 door de provincie Utrecht. De zuidelijke en de noordelijke fietsoversteek over de Schoudermantel worden gecombineerd tot één noordelijke oversteek, de hoofdrijbaan van de Burgweg wordt afgesloten voor (brom-)fietsers tussen de Schoudermantel en “het Burgje”en de verkeerslichten op het kruispunt krijgen een andere regeling.

RUIMER EN VEILIGER OVERSTEKEN BIJ ‘HET BURGJE’ Er komt een betere aansluiting van het nieuwe fietspad op de Burgweg, ter hoogte van ‘het Burgje’. De verbetering bestaat uit het verbreden van de oversteek en het aanpassen van de verhoging tussen het fietspad en de hoofdrijbaan. Hierdoor krijgen de fietsers meer ruimte en meer bescherming bij het oversteken.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Het kruispunt Zeisterweg - Werkhovenseweg in Odijk
Kruising Zeisterweg - N229 - Burgweg, tussen Odijk en nieuwbouwwijk Het Burgje.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie