In Odijk-West wordt al druk gebouwd, maar het college houdt ook Bunnik en Werkhoven als opties open.
In Odijk-West wordt al druk gebouwd, maar het college houdt ook Bunnik en Werkhoven als opties open. Agnes Corbeij

Ook bouwen in Werkhoven is een optie voor het college

15 oktober 2020 om 21:12 Nieuwbouw

ODIJK/WERKHOVEN Naast Odijk-West, stationsgebied en Bunnik-Zuid, wil het college van de gemeente Bunnik bij de provincie ook de mogelijkheid om te bouwen in Werkhoven open houden. Dit blijkt uit de zienswijze die het college heeft opgesteld als reactie op de Ontwerp Provinciale Omgevingsvisie (POVI). 

Het college geeft in de zienswijze aan zorgen te hebben over de leefbaarheid in Werkhoven. Daarmee duidt het college met name op de instandhouding van de voorzieningen.   

UITBREIDINGSRUIMTE ,,De afgelopen jaren heeft de gemeente sterk ingezet op inbreiding in deze kleine kern. De grenzen hiervan zijn nagenoeg bereikt. Om deze reden vragen wij u in de verordening ruimte op te nemen voor een beperkte uitbreidingsruimte nabij deze kern om het voorzieningenniveau op peil te kunnen houden. Een eventuele koppeling met toekomstige ruimte-voor ruimte initiatieven zou wat ons betreft denkbaar kunnen zijn.” 

Of deze opmerking inderdaad richting de provincie gaat, is nog niet zeker. De raadsleden nemen daarover op 29 oktober een beslissing. Tijdens het Open Huis van 15 oktober werd door de raad en wethouder Paul Heijmerink gediscussieerd over de zienswijze van het college richting de provincie. 

OP SLOT Onderwerp van gesprek was onder meer of er wel exacte locaties genoemd moeten worden. Wypke Zuidweg (P21): ,,Als het een visiedocument is, waarom is het dan nodig om specifieke locaties te benoemen daarin? Leggen we ons als raad daar dan niet mee vast?” Volgens Heijmerink zit het precies andersom: ,,Als we die locaties niet benoemen, zetten we de boel op slot, we geven onszelf ruimte om erover te praten. Als het in de POVI staat, betekent dat niet dat het ook gebeurt, want daar gaat u als raad over.”

Dat geldt overigens niet alleen voor bouwen in Werkhoven, maar ook voor de plannen voor bouwen in Bunnik-Zuid. Ook daarover heeft de gemeenteraad nog geen besluit genomen. Die bouwlocatie kwam ook ter sprake naar aanleiding van de POVI.

De POVI is een visiedocument van de provincie, dat vooruit kijkt tot 2050. Het ontwerp ligt tot 2 november ter inzage bij provincie en gemeente. Iedereen kan reageren op de ontwerpen, zie hiervoor de link: www.provincie-utrecht.nl/ontwerpomgevingsvisie

door Agnes Corbeij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie