Celeritas maakt een valse start

27 september 2020 om 22:42 Sport Deel je nieuws

De start van het zaalhandbalseizoen is voor de mannen van Celeritas teleurstellend verlopen, tegen De Meeuwen uit Berkel en Rodenrijs werd in de thuiswedstrijd een onmodige nederlaag geleden. In de wedstrijd tegen deze ploeg van gelijk niveau waren het de persoonlijke fouten die beslissend waren. In sporthal de Tol waren alle voorzieningen getroffen die nodig zijn om Corona veilig te kunnen sporten en om het publiek onderling op de veilige 1.50 meter te houden.  De wedstrijd verliep in de eerste helft gelijk opgaand, met beide ploegen om en om aan de leiding, pas tegen het einde van de eerste helft werd het het doelpunten verschil groter dan één doelpunt waarbij Celeritas een 11-8 voorsprong nam. Uiteindelijk ging Celeritas met een 14-13 voorsprong rusten. Voor Celeritas zou de voorsprong groter kunnen zijn geweest als het overspelen en balbehandeling met meer zorg en overleg zou zijn gedaan. Deze slordigheden zouden uiteindelijk beslisend zijn. De tweede helft leek een kopie te worden het eerste helft, dit duurde echter maar 10 minuten en namen de Meeuwen het spel in handen en kwamen door balverlies van Celeritas na ruim een kwartier op 20-24. Celeritas kwam nog wel terug tot 24 - 25, maar in de laatste 5 minuten waren het de Meeuwen die wedstrijd beslisten en met een 25 -29 overwinning naar huis gingen. Volgende week gaat Celeritas naar Volendam, dit wordt zonder meer een zware klus.